Een avontuurlijk dagje in St Johann in Tirol

St Johann in Tirol
Een avontuurlijk dagje in St Johann in Tirol, Roel Hilhorst is weer in de Kitzbüheler Alpen en heeft voor ons weer een update gemaakt. Hij geeft een update vanuit zijn favoriete plaats St. Johann.

De eerste dag in St. Johann en wat ga je dan doen? Dan ga je genieten van de nieuwe Mountaincartbahn en daarna ga je nog genieten van een rustige wandeling van de top naar het dal. Maar Oostenrijk zal Oostenrijk niet zijn als het weer niet plotseling omslaat. De algemene regel voor het weer in St. Johann is, als er donkere lucht over de Wilder Kaiser trekt, dan weet je dat er een flinke bui komt. En dit gebeurde ook, met als gevolg dat die rustige wandeling veranderde in een missie om zo snel mogelijk de berg af te komen.

Eerst kom ik graag terug op de Mountaincartbahn. Als ik het in één woord zou moeten beschrijven, dan was dat ‘verslavend’. Het is zo gaaf om eens te doen en zeker een aanrader om te doen. Ik ben hem twee keer afgegaan. De eerste keer als inkomertje en de tweede keer om vol gas naar beneden te gaan. Later deze week zal over deze baan een apart artikel verschijnen. (pssst, sneak preview van de baan hier).

Genieten van een rustige wandeling…dat zat er helaas niet in. Er kwam een behoorlijk donkere lucht aan en wij waren op een redelijk afgelegen stuk in het gedeelte van Oberndorf, er was niet een draaiende lift heel dichtbij. Wat doe je dan? Een bekende weg zoeken en dat was in dit geval piste 5a. Dus gingen we skiën zonder sneeuw en zonder ski’s (nu is skiën zonder sneeuw geen probleem, ging in december ook goed). Uiteindelijk kwamen we op tijd bij het middenstation.

In het dal kregen we 4 verrassingen. Nummer 1 is dat we mochten aanschouwen hoe de gondel werd binnen gehangen. Nummer 2 is dat bij het dalstation een heli van KitzAir lift onderdelen kwam aanvliegen (in plaats van sneeuw).

St johann in Tirol

Nummer 3 is de hevigheid van de bui + nog een extra verrassing bij de supermarkt door de bui. En verrassing 4 is dat een paar meter voor ons de bliksem insloeg terwijl we in de auto zaten. Verrassing 4 was opgenomen, maar door de inslag viel de camera uit en is het bestand weg. Kortom, kijk het onderstaande filmpje maar, dan wordt alles duidelijk.

Ps een eerder artikel over de Mountaincartbahn tref je HIER aan.

St johann in Tirol

St johann in Tirol

St johann in Tirol

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...