Axamer Lizum deze winter dicht?

Axamer Lizum Panorama skikaart

Axamer Lizum deze winter dicht? Het skigebied Axamer Lizum (in de omgeving van Innsbruck) wil zich het recht voorbehouden om komende winter zelf te besluiten tot sluiting. Vanwege de CoVid-situatie hebben de bergbahnen bij het Ministerie van Verkeer een “tijdelijke ontheffing van de exploitatieverplichting” aangevraagd voor dit jaar.

De meerderheidsaandeelhouder is de familie van het Hall-bouwbedrijf Fröschl – zij hebben bij de Tiroolse deelstaatregering een aanvraag ingediend voor een tijdelijke vrijstelling van de exploitatieverplichting deze winter, vanwege de huidige coronasituatie.

De directie motiveerde hun beslissing in een brief aan ORF Tirol. “De exploitatieverplichting vormt een onaanvaardbaar economisch risico voor ons bedrijf in de komende winter. Het is dan ook onze plicht om op de situatie te reageren als daarom gevraagd wordt. In het seizoen 2019-2020 moesten we een officiële sluiting accepteren en als gevolg daarvan hebben we pijnlijke verliezen geleden, het management moest besluiten stappen te ondernemen om verdere onvoorzienbare economische risico’s van onze activiteiten af ​​te wenden. ”

Het gaat er niet om het skigebied vanaf het begin gesloten te houden, maar om te kunnen beslissen of het tijdens het seizoen gesloten moet worden, afhankelijk van de naderende lockdown of reiswaarschuwingen. De bergbahnen willen niet geconfronteerd worden met zware verliezen en willen dan ook zelf beslissen om het gebied te sluiten. Vandaar ook dat men ontheffing gevraagd heeft aan het ministerie van Verkeer.

Het uitblijven van wijzigingen in de juridische situatie met betrekking tot schadeclaims uit de Epidemiewet, de reiswaarschuwingen van buurlanden met de annuleringen en de daarmee samenhangende negatieve economische vooruitzichten worden door de bergbahnen als reden genoemd.

Crisisbijeenkomst op maandag

De gemeenten Axams, Grinzens, Birgitz en Götzens als mede-aandeelhouders zijn al geïnformeerd over de plannen voor de komende winter. “Dit is allemaal niet helemaal begrijpelijk omdat het skigebied voornamelijk door de lokale bevolking wordt bezocht”, citeerde de Axam-burgemeester Christian Abenthung  in het rapport, “voor veel toeristenbedrijven in onze regio zou het sluiten van de bergbahnen deze winter een bedreiging in houden voor het bestaan.”

De burgemeester heeft dan ook voor maandag een crisisbijeenkomst georganiseerd, waaraan ook de vertegenwoordigers van de bergbahnen, Innsbruck Tourismus en de lokale politici uit de regio zouden deelnemen. Het doel is dat de liften deze winter open blijven en dat het skigebied in bedrijf blijft.

Iets zegt ons dat het gewoon neerkomt op garanties vanuit de staat en dat er garantiekapitaal wordt gezocht… We wachten het af en als er nieuws is zullen we hierop terugkomen.

Overigens is Axamer Lizum echt een geweldig mooi skigebied. Niet voor niets gaan hier ook zeer veel lokale bevolking in de winter naar toe.

Axamer Lizum Kaart

Axamer Lizum ligt iets ten zuid westen van Innsbruck

Bron: Tiroler Tageszeitung en ORF

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...