Heerlijk balkon of achtertuin weer

Het zijn rare tijden momenteel in Oostenrijk en Europa. Inwoners van Oostenrijk zijn namelijk opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor iedereen die dit leest en nog wel in Oostenrijk is hebben we weer-technisch gezien wel goed nieuws. Het wordt namelijk heerlijk balkon of achtertuin weer.

Vandaag starten we in Oostenrijk met eerst nog wat ruimte voor de zon, maar vanuit Duitsland wordt de bewolking geleidelijk dikker. Vanmiddag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Aan het eind van de middag en begin van de avond kan verspreid een bui vallen. Droog blijft het in Vorarlberg en aan de zuidkant. Temperatuur ligt daarbij vanmiddag tussen de 14 en 18 graden (daltemperatuur).

De komende dagen komen we steeds meer en meer onder invloed van hogedrukgebieden te liggen. Storingen blijven op gepaste afstand en de zon gaat overuren draaien. Ideaal weer om tijdens de middag even op het balkon of in de achtertuin te zitten.

Woensdag, donderdag en vrijdag schijnt de zon flink. Daarbij wordt het vrij warm met in sommige dalen 20 graden!
Vanaf zaterdag volgt een overgang naar guurder weer met veel bewolking en lagere temperaturen. Wellicht dat zondag zelfs een vlokje sneeuw tot een meter of 800 kan vallen.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht