Bärenschützklamm Stiermarken rots breekt af, drie slachtoffers…

sigmund Thunn Klamm
Ter illustratie sigmund Thunn Klamm

Bärenschützklamm Stiermarken rots breekt af, drie slachtoffers…… Het stuk los geraakte rots heeft drie mensen het leven gekost. Acht andere wandelaars raakten gewond. Vanochtend werd bekend dat er een derde sachtoffer te betreuren is.

De slachtoffers werden door stukken steen geraakt terwijl ze door een kloof wandelden, de redding en evacuatie van de slachtoffers verliep uiterst moeizaam door de buitengewoon slechte toegankelijkheid van het gebied. De slachtoffers waren een 50-jarige vrouw ui Hongarije en een 21 jarige vrouw uit Graz, beiden liepen rond het middaguur door de Bärenschützklamm toen het stuk rots plotseling naar beneden viel. Zeven anderen hadden geluk en liepen lichte verwondingen op, één raakte echter zwaargewond.

UPDATE 10-07-2020:

Inmiddels zijn wij geattendeerd dat er een derde slachtoffer gevonden is, een een jongeman uit Slowakije was door vrienden als vermist opgegeven. Reddingswerkers hebben het lichaam van de 30-jarige man vrijdagochtend vroeg teruggevonden.

Bron: tt.com

Moeilijke redding

Doordat de plek des onheils in de Bärenschützklamm moeilijk toegankelijk was moesten de redders en materiaal langs steile rotswanden naar beneden of vanuit Mixnitz minstens een uur lang klimmen om de plaats van het ongeval te bereiken. Voor deze redding werden vier helikopters ingezet, twee van de ÖAMTC, één van de politie en één van het leger. Omdat men vreesde voor meer slachtoffers moesten de reddingsteams ook de ijskoude Mixnitzbach door, dat door de Bärenschützklamm heen stroomt. Ook was er hulp geboden door een canyoningreddingsgroep uit Ober Steiermark.

Ongeluk bij fotolocatie

De locatie waar de rotsblok brak is een bruggetje boven de eerste waterval waaruit de bezoekers een beter zicht hebben op het ravijn. Of de slachtoffers tot een groep behoorden of individueel hadden gereisd, kon vooralsnog niet worden opgehelderd. Volgens de regionale manager van de bergredding Michael Miggitsch is de reling van het ravijn pad op sommige plaatsen gebroken, maar geen enkel deel van het pad is gebroken of ingestort.

Videoraportage is hier te bekijken.

Bron: derstandard.at, Salzburg24.at

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat de iPhone en iPad niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...