Bauer’s Schi-Alm in Saalbach

Bauer's Schi-Alm

©Summittravel.nl

Bauer’s Schi-Alm in Saalbach. In de gebieden waar wij over berichten zijn een aantal bars die bekend zijn in de wereld van de après-ski.

Zo heb je o.a. de Moskito-bar in Westendorf, de London Pub en Eisbar in Kirchberg, de Goasstall in Hinterglemm en nog veel veel meer. Maar er is een bar die eigenlijk ondergewaardeerd wordt. We hebben het over Bauer’s Schi-Alm in Saalbach, gelegen in het dorp bij het dalstation van de Turm-6er vlak bij het dalstation van Kohlmaisgipfelbahn.

Bauer’s Schi-Alm bestaat al 40 jaar en bied een mooie mix van een knusse eetgelegenheid overdag, i.c.m. met een bar, maar zodra de pistes sluit veranderd het naar een even knusse après-ski bar. De hekken rond de bar aan de piste kant liggen aan het einde van de dag bezaaid met de nodige skies en snowboards. In de avond is het druk maar niet minder gezellig. Saalbach zelf is niet een dorp waar men tot in de vroege uurtjes aan het feesten is. Rond 8 uur wordt de volume van de muziek gedempt wat ideaal is voor families. Wil je tot de vroege uurtjes doorgaan dan is Hinterglemm de juiste plek.

Bauer's Schi-Alm

Bauer’s Schi-Alm Saalbach © Michel Roelfsema

11 december 1974

Aan de voet van het dalstation van Kohlmaisgipfelbahn verrees 40 jaar geleden Bauer’s Schi-Alm. Gedreven door de passie van het skiën en de après-ski. De drijfveer van de familie Bauer, inmiddels is de tweede generatie Bauer’s die met dezelfde passie de tent runt.

De Bauer’s Schi-Alm was afgelopen winter een van de plekken waar je moest zijn tijdens de eerste Dutchweek in Saalbach. Petra en Stefan Bauer de huidige eigenaren van Bauer’s Schi-Alm waren hier zeer blij mee.

Men zegt hierover: “Voor Saalbach kwam dit evenement op een prima tijdstip”, “Het was een ware verwelkoming voor heel Saalbach”.

Logisch aangezien het rond die tijd (eind maart) het seizoen in Saalbach Hinterglemm op zijn eind loopt. Dit merk je aan de sneeuw, de drukte, het aantal geopende pistes (alhoewel het afgelopen jaar bijna alles open was) enz. De vraag of Bauer’s Schi-Alm tijdens de volgende editie er weer bij zal zijn werd volmondig en met een grote smile beantwoordt: ?Es war eine tolle Veranstaltung, einfach eine große Party! Natürlich freuen wir uns sehr auf ein weiteres Dutchweekend.? 

Bauer's Schi-alm

©Summittravel.nl

En terecht het is een bar die je aan het eind van de dag, nadat je moe maar voldaan voor de laatste keer die dag uitkomt in Saalbach, moet nemen om bij te komen ? Maar ook ’s avonds is het heel gezellig.

De meeste bezoekers van de Bauer’s Schi-Alm zijn Nederlanders en Duitsers maar ook Zuid-Afrikanen behoren tot de bezoekers. Er zijn zelfs stamgasten die elkaar daar ontmoet hebben en inmiddels getrouwd zijn.

En volgens de Bauer’s geldt: “Was in Saalbach passiert?bleibt in Saalbach” Geruststellend! Wij dachten toch echt dat die slogan tot voor kort aan Las Vegas was gekoppeld.

Bron: Summittravel.nl

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×