Baustelle Werkzaamheden Duitsland, Linkerbaan verboden?

Baustelle 2 meter breed

Baustelle Werkzaamheden Duitsland, Linkerbaan verboden?

Toen wij een stukje lazen dat je een bekeuring zou kunnen krijgen omdat je de linkerbaan gebruikt in een Duitse Baustelle leek me dit toch voldoende nieuws om dit aan jullie te melden. Eerst dachten we dat het om een 1 april grap ging maar het is dus echt zo!

Jaarlijks rijden wij vele malen naar Oostenrijk en ook dit jaar wordt je getrakteerd op baustelles in Duitsland die er voor zorgen dat de reis aanmerkelijk langer wordt. Je rijdt wellicht op en snelweg wel eens van Baustelle tot Baustelle (zeker op de A3)

Zelf rijden we dan ook meestal de linkerbaan en daar zit nu het probleem. De linkerbaan is vaak alleen toegankelijk voor voertuigen die maximaal 2 meter of 2 meter 20 breed zijn. Wij hebben dan ook echt het idee dat weinig mensen dit weten.

Praktijk is dat 70% van de auto’s breder zijn dan 2 meter en er wordt gemeten van buitenspiegel tot buitenspiegel. Ook is het mogelijk dat hierdoor snel een misverstand ontstaat. De automerken meten de auto ZONDER de buitenspiegels. Zelfs een Volkswagen Golf kan maar zo te breed zijn.

De boete is niet hoog. Mocht je het overkomen dan is de boete 20 euro (tenminste dat was het in 2019). Maar er is zeker wel een minpuntje. De verzekeringsdekking zou ingeperkt kunnen worden. Met name de aansprakelijkheid kan bij de bestuurder van de auto komen te liggen (kan ook gebeuren als er een ongeval door een derde wordt veroorzaakt)

Let dus op als je een baustelle in rijdt. Er staat een bord aan het begin van de baustelle waarop duidelijk aangegeven wordt dat de breedte van het linkerwegdeel 2 meter is of 2 meter 20. Handig om je eigen auto na te meten (meet het wel van spiegel tot spiegel) dan weet je in ieder geval of je er mag rijden!

Of de baustelles ooit minder wordt (kun je rekenen? :)) Er blijven natuurlijk altijd nog wel bekende knooppunten waar nog een tijdje aan gewerkt wordt maar we streven bv naar onderstaande foto….lekker doorrijden…..

Bron: Auto Medienportal en Goslar Institut

Autobahn Baustelle

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...