Baustelle Werkzaamheden Duitsland, Linkerbaan verboden?

Baustelle 2 meter breed

Baustelle Werkzaamheden Duitsland, Linkerbaan verboden? Toen wij een stukje lazen dat je een bekeuring zou kunnen krijgen omdat je de linkerbaan gebruikt in een Duitse Baustelle leek me dit toch voldoende nieuws om dit aan jullie te melden. Eerst dachten we dat het om een 1 april grap ging maar het is dus echt zo!

Dit jaar zijn we al een aantal malen naar Oostenrijk gereden en ook dit jaar werd je getrakteerd op baustelles in Duitsland die er voor zorgen dat de reis aanmerkelijk langer wordt. Je rijdt echt van Baustelle tot Baustelle.

Zelf rijden we dan ook meestal de linkerbaan en daar zit nu het probleem. De linkerbaan is alleen toegankelijk voor voertuigen die maximaal 2 meter breed zijn. Wij hebben dan ook echt het idee dat weinig mensen dit weten, in ieder geval wij dus niet.

Praktijk is dat 70% van de auto’s breder zijn dan 2 meter en er wordt gemeten van buitenspiegel tot buitenspiegel. Ook is het mogelijk dat hierdoor snel een misverstand ontstaat. De automerken meten de auto ZONDER de buitenspiegels. Zelfs een Volkswagen Golf kan maar zo te breed zijn.

De boete is niet hoog. Mocht je het overkomen dan is de boete 20 euro. Maar er is zeker wel een minpuntje. De verzekeringsdekking zou ingeperkt kunnen worden. Met name de aansprakelijkheid kan bij de bestuurder van de auto komen te liggen (kan ook gebeuren als er een ongeval door een derde wordt veroorzaakt)

Let dus op als je een baustelle in rijdt. Er staat een bord aan het begin van de baustelle waarop duidelijk aangegeven wordt dat de breedte van het linkerwegdeel 2 meter is. Handig is om je eigen auto na te meten (meet het wel van spiegel tot spiegel) dan weet je in ieder geval of je er mag rijden!

Maar als we eenmaal naar de winter gaan zien we gelukkig de baustelle minder worden. Er blijven natuurlijk altijd nog wel bekende knooppunten waar nog een tijdje aan gewerkt worden maar we streven bv naar onderstaande foto….lekker doorrijden…..

Bron: Auto Medienportal en Goslar Institut

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht