Beat Feuz wint de afdaling op de Streif Kitzbühel

Beat Feuz wint de vrijdag afdaling op de Streif Kitzbühel

Na vier tweede plaatsen op de Hahnenkammrennen is het Beat Feuz eindelijk gelukt om de afdaling van Kitzbühel te winnen. Tweede werd Matthias Mayer en derde Dominik Paris. Beide zijn al eerder winnaar geweest.

Ook zijn er behoorlijke crashes geweest. De Amerikaan Ryan Cochran-Siegle en de Zwitser Urs Kryenbühl is zelfs afgevoerd met de helikopter en direct is er doorgevlogen naar het ziekenhuis in St Johann in Tirol. De race heeft ook aan aantal malen stil gelegen, juist ook vanwege deze ongelukken.

Hahnenkamm Streif skicrash 22 januari 2021

Ook ging het weer wat veranderen, iets met wind. Beat Feuz was bang dat de race werd beëindigd zonder dat er 30 afdalers van start waren gegaan. Er moeten namelijk minimaal 30 skiërs naar beneden te zijn gegaan. Pas dan is de uitslag geldig. Maar men is ook precies gestopt bij 30 atleten. Beat Feuz die in 2016, 2018, 2019 en 2020 op de vervelende 2e plaats kwam heeft dan eindelijk zijn eerste plek binnen op de Streif in Kitzbühel. Of deze ook echt telt als Hahnenkamm afdaling? Het blijft immers nog steeds de inhaal race van de Lauberhornrennen van Wengen. Maar wij feliciteren Beat Feuz met deze Hahnenkamm overwinning.

Morgenochtend staat dan de echte zaterdagse afdaling in Kitzbühel op het programma. Vanaf de Streif komen dan de atleten aan de start die het vandaag hebben overleefd. Om half 12 begint de wedstrijd en is te bekijken op ZDF en of Eurosport.

Overigens hebben we vandaag nog een bericht gepubliceerd van de skiërs die betrokken waren bij een zware val op de Streif. Dit kun je HIER nog eens nalezen maar ook zeker bekijken. Er zitten ook een aantal video’s ingesloten.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...