Bedrijven Oostenrijk eisen einde lockdown

Saalbach Hotel Post

Hotel Post Saalbach

Bedrijven Oostenrijk eisen einde lockdown. Eensgezind komt de roep tot beëindigen van de lockdown op 11 december.

De huidige lockdown heeft ervoor gezorgd dat al een groot deel van de kerstbusiness is afgelast. Hierdoor zou opening absoluut noodzakelijk zijn. De vertegenwoordigers roepen de regering in een persbericht op om de huidige lockdown op zaterdag 11 december te beëindigen.

Volgens de huidige regeringsplannen komt er sowieso geen volledige lockdown voor de gevaccineerden. “We hebben de opening op 13 december nodig”, aldus handelsvoorzitter Rainer Trefelik. De periode voor de kerst is de periode met de hoogste omzet in de detailhandel.

Einde lockdown essentieel

Het verlies tijdens de kerstperiode kan niet gecompenseerd worden aldus Trefelik. “Zelfs als de steunmaatregelen van de overheid belangrijk zijn, het zal nooit het verlies kunnen compenseren. “In de zes weken voor het einde van het jaar boeken de ondernemingen ongeveer een derde van hun jaaromzet”, aldus Bondsgildemeester Johann Obendrauf.

Verlengen van de lockdown zou een klap in het gezicht zijn voor alle bedrijven.

11 december 2021

Einde van de lockdown op 11 december is volgens Wolfgang Suitner, federaal woordvoerder van de Oostenrijkse evenementenbureaus  “existentieel noodzakelijk”. “De geruchten over een verlenging voor afzonderlijke sectoren, waaronder de evenementenindustrie, is een klap in het gezicht van onze bedrijven. Het creëert onzekerheid en straft in de eerste plaats allen die alle beschermende maatregelen tot nu toe hebben gesteund en nageleefd”, benadrukt Suitner.

De regering heeft besloten om op 11 december met voorbehoud de lockdown voor gevaccineerde en herstellende mensen te eindigen. Dit is besloten aan de Tiroler Aachensee, in de horeca spreekt men ook van het “Aachensee-verdrag”. Aankomende week valt de beslissing maar geruchten vertellen dat er verschillende openingsstappen zijn besproken.

Het wordt spannende tijden, meer lees ook onze liveblog.

Bron: Salzburg24.at

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...