Vanavond een beetje sneeuw, mooi weekend

Momenteel oogt het erg winters in het Tuxertal

Vanavond een beetje sneeuw, mooi weekend

Het winterweer in de bergen zet voort, het insneeuw moment is geweest en de temperaturen blijven voor eind november relatief laag. Goed nieuws voor de skigebieden! Daarbij komt nog eens dat er vanavond een beetje sneeuw valt en het weekend mooi verloopt.

Vanmorgen is van dat beetje sneeuw nog niets te merken. De vrijdag start vriendelijk met vooral in het oosten veel ruimte voor de zon. In de westelijke berggebieden komen ook middelbare wolkenvelden en mistbanken in de dalen voor. Deze wolkenvelden kunnen hardnekkig blijven vandaag. Gelukkig blijft het overdag wel droog en is het algemene beeld in heel Oostenrijk vriendelijk. Daarbij loopt de temperatuur in de dalen op naar 4 tot 8 graden, op 1500 meter is het iets onder nul. Aan het eind van de middag neemt de bewolking vanuit het westen langzaam toe.

Vanavond raakt het overal bewolkt en uit de bewolking valt een beetje sneeuw of regen onder de 1200 meter. Gedurende de avond en nacht zakt de sneeuwgrens naar 1000 meter. De nadruk ligt op echt een beetje sneeuw want meer dan 5 centimeter langs de noordkant valt er niet. Aan de zuidkant is het überhaupt de vraag of het beetje sneeuw voldoende is voor een laagje/accumulatie. Kortom geen grote hoeveelheden.

Zaterdagochtend start de dag bewolkt en langs de noordkant vallen nog enkele winterse buien, opnieuw ligt de sneeuwgrens rond de 1000 meter. Gedurende de dag wordt het droog en volgt er overal mooi weer als een hogedrukgebied het overneemt, de vorstgrens ligt overdag rond de 1300 meter. Ook tijdens de nacht zijn er brede opklaringen en koelt het hard af, regionaal is strenge vorst mogelijk.

Zondag volgt mooi kaiserwetter, het is droog en overal schijnt de zon. Ook maandag is het nog lange tijd mooi kaiserwetter. Maar na maandag neemt de kans op sneeuw/neerslag weer toe, mogelijk volgt hierna langdurig kouder weer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Superskicard

© superskicard.com

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×