Ook een beetje sneeuw morgen

Ook een beetje sneeuw morgen

Gisteren was de voorlopig laatste zomerachtige dag in Oostenrijk, de temperatuur steeg op uitgebreide schaal naar 20 tot 25 graden. In de loop van de middag ontstonden in het westen zoals hierboven in Tannheim wel flinke stapelwolken. Het bleef niet droog met uiteindelijk (onweers)buien en vannacht een koufront. Het is een opmaat voor een weersverandering die vandaag en morgen doorzet. Morgen gaat er zelfs een beetje sneeuw vallen! Maar de Paasdagen zelf beloven wél mooi te verlopen.

Vanmorgen ligt het koufront dwars over Oostenrijk. Hierdoor is het bewolkt en regenachtig langs de gehele noordkant. Maar aan de zuidkant is het nog deze ochtend droog en er is zelfs nog wat ruimte voor de zon. Echter in de loop van de ochtend ontstaan in Karinthië en Steiermarken ook onweersbuien. Deze buien kunnen aan het begin van de middag pittig uitpakken. Uiteindelijk leeft de buiigheid in heel Oostenrijk op en is het ronduit groeizaam weer. De maximumtemperatuur komt uit op 17 graden in Tirol tot 20 graden in Steiermarken.

Komende avond en nacht bereikt koudere lucht Oostenrijk en begint de sneeuwgrens te zakken naar 1600 meter in Vorarlberg tot zelfs lokaal 900 meter in Oberösterreich.


Morgen valt er dan vervolgens een beetje sneeuw op de meeste bergtoppen langs de noordkant. Daarbij ligt de sneeuwgrens dus in het noordoosten het laagst en aan de zuidkant en in Vorarlberg het hoogst. Hierdoor zijn dus regionale verschillen goed mogelijk. Maar hierboven is zichtbaar op de kaart waar hoeveel sneeuw er wordt verwacht. De gehele zaterdag blijven er buien langs de noordkant vallen en is het vrij koel weer.

Vanaf zondag tijdens de Paasdagen keert het zonnig weer weer terug. Maar het is eerst nog wel vrij fris met middagtemperaturen tussen de 12 en 17 graden. Vanaf maandag stijgt de temperatuur weer naar waarden meest tussen de 14 en 18 graden, prima temperaturen voor medio april.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Cityhouse Flipside Groot Banner

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...