Een beetje sneeuw en strenge vorst

Een beetje sneeuw en strenge vorst

Afgelopen weekend was het nog prachtig kaiserwetter, maar vandaag is dat tijdelijk eventjes niet het geval. Een zwak koufront ligt over Oostenrijk en zorgt her en der voor een beetje sneeuw. Vooral in het Salzburgerland en Oberösterreich kan er 5 tot 10 centimeter vallen. Elders blijft het slechts bij een vlok aan de noordkant. Door de noordoostelijke toevoer blijft het zo goed als droog en is het zelfs zonnig aan de zuidkant. Maar toch is ook een beetje sneeuw welkom. Het kan namelijk ook mooie plaatjes opleveren.

Vanavond wordt het overal droog en in de nacht zijn er brede opklaringen. Onder een heldere hemel koelt het hard af! Op uitgebreide schaal zien we minimumtemperaturen van -10 tot zelfs lokaal -15 of -16 graden. Daarmee staat de koudste nacht tot nu toe van deze winter voor de deur.


Morgenochtend is het na een koude start prachtig kaiserwetter, eventuele mist en of lage bewolking lost rap op. Maar nu geldt dit ook voor heel Oostenrijk, van het flachland tot de hoogste bergtoppen. Daarbij blijft de temperatuur wel op alle hoogtes onder het vriespunt. Kortom perfect wintersportweer zo medio december.


Nog kouder wordt de nacht naar woensdag. De hoofdmodellen laten minima zien van -15 tot -20, ervaring leert dat dit met gemak nog wel eens wat lager kan uitpakken. ‘Kalte-lochen’ zoals het Tuxertal maar ook de regio Funtensee kunnen wel eens uitkomen op -24 of -25 graden. Brrr… Gelukkig zijn dit maar lokale effecten.

Ook woensdag is het perfect skiweer met veel zonneschijn. Vanaf donderdag naderen storingen vanuit het zuidwesten Oostenrijk. Helaas gaat de temperatuur in de lift mogelijk gevolgd door wat neerslag bij een hoge sneeuwgrens. Voorlopig moeten we het dus maar even doen met het beetje sneeuw van vandaag.

Jeroen Elferink – Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...