Het begint saai te worden, de 3e hittegolf van 2018 is begonnen

Wat kunnen we eigenlijk nog voor iets nieuws en actueels over het weer zeggen of vertellen? Ondertussen begint het weerbericht net als een paar weken terug een beetje saai te worden. Op de grote kans op onweersbuien dit weekend na blijft het gewoon zonnig en heet! En ironisch genoeg lijkt de omslag die mogelijk over een week volgt alweer verzwakt te zijn.

Dit was de berekening gistermiddag voor de Noordkant van de Oostenrijkse Alpen. De temperatuur is voor op een hoogte van 1500 meter en met dagelijks 15 graden, hier wordt het in de dalen makkelijk 30 graden (1,5 tot 2 graden verschil met zonneschijn per 100m). Maar vanaf 25 augustus dus de stroming die naar het Noorden draait en koelere temperaturen. Op 1500 meter in sommige berekeningen zelfs nog net iets boven nul met daarbij sneeuwkansen tot 1800 meter.

Vandaag is deze uitbraak van koelere lucht alweer afgezwakt, en dat is ook duidelijk terug te zien in de berekeningen. Na een koeler weekend met buien lijkt de warmte gewoon ook richting begin september een doorstart te maken. Ook de neerslagkansen zijn gekrompen. De zomer wil dus van geen wijken weten, bijzonder! Als weerman toch wel erg saai maar dat vinden jullie vast niet erg.

Kortom: Dit weekend kans op onweersbuien, bij zwoele temperaturen. Na het weekend gewoon aanhoudend zonnig, warm en iets wat saai zomerweer voor Oostenrijk. We zijn hard op weg naar de 3e hittegolf van deze zomer, maandag hebben we al officieel het stadium van hittegolf opnieuw bereikt in de meeste hoofdsteden.

Pas eind volgende week mogelijk even totaal ander weer, maar de kans op een herstel van de zomer lijkt groot.

Jeroen Elferink

CampingWelt Grote banner

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...