Beieren (Bayern) dringt aan op sluiting skigebieden

coronavirus saalbach

Beieren (Bayern) dringt aan op sluiting skigebieden. Naast Italië dringt ook Beieren aan om sluiting van de skigebieden tijdens de kerstvakanties, dit pleit de Beierse minister president Markus Söder (CSU) afgelopen dinsdag.

Tijdens de parlementsvergadering in München zei Söder dat hij van plan was om de gebieden in Beieren tijdens de kerstvakantie gesloten te houden om Covid-19 te bestrijden en drong er bij de Europese landen op aan dit voorbeeld te volgen. “Als we de grenzen open willen houden, hebben we een duidelijk akkoord over het skiën nodig. Anders wordt het moeilijk.”  “Het doel is om een tweede Ischgl te vermijden, wat betreft het skiën is er een duidelijke overeenkomst nodig” aldus Söder.

Maar ook komen er uit andere landen inmiddels kritische geluiden om de gebieden te openen tijdens de kerst, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo zijn landgenoten geadviseerd om tijdens de komende kerstvakantie niet op skivakantie te gaan. Ook hij zegt tijdens een persconferentie dat de skivakantie afgelopen winter voor de verspreiding van het coronavirus heeft veroorzaakt.

Ischgl 25 november 2018

Ischgl 25 november 2018

Oostenrijk eist EU-geld

Zoals eerder gemeld wil Italië haar skigebieden sluiten tijdens de kerstvakantie, blij zijn Noord Italiaanse gebieden echter niet. Zij hebben al een stevig beroep gedaan om af te zien van deze plannen. Italiaanse gouverneur van Süd Tirol wil gesprek met de Italiaanse regering hierover. Ook vertelde de Italiaanse premier Giuseppe Conte dat hij samen met Angela Merkel en Emmanuel Macron werkt aan een gemeenschappelijk Europees protocol voor de wintervakantie. Het zou volgens Conte een te groot risico zijn, om de skipistes te openen. “Denk maar aan wat de vakantie in augustus heeft opgeleverd”, aldus Conte.

Maar het plan stuit op verzet in Oostenrijk mocht er tijdens de kerst een verbod komen dan eisen Minister van Financiën Gernot Blümel en minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (beiden ÖVP) onmiddellijk geld van Brussel. Ook Harald Mahrer, voorzitter van de Oostenrijkse Kamer van Koophandel, ziet geen belemmeringen voor het kerstskiën in Oostenrijk.

Met alle maatregelen die men neemt zal volgens Köstinger een skivakantie rond de kerst veilig zijn. Door Europese regels zullen de getroffen bedrijven ook gecompenseerd moeten worden. De wintersport is belangrijk in Oostenrijk en geeft werk voor ongeveer 700.000 mensen, zowel in de gebieden alles wat er omheen hangt.

“Als de EU daadwerkelijk bepaalt dat de skigebieden gesloten moeten blijven, zou dit tot 2 miljard euro aan kosten met zich meebrengen. Als de EU dat echt wil, dan moet ze daarvoor betalen.” aldus minister van Financiën Gernot Blümel (ÖVP). Ook stelt hij voor dat Brussel het geld direct overmaakt aan de federale overheden zodat zij de getroffen bedrijven uitbetalen.

Westendorf topfoto

Spannende tijd

De komende dagen/weken zullen spannend zijn in Oostenrijk en is men gematigd positief, met de huidige maatregelen die alle gebieden hebben aangekondigd wil men de kans zo klein mogelijk maken op besmettingen. Ook door massaal te testen hoopt men ook eventuele haarden snel te ontdekken. Niet alleen voor de beleidsmakers maar ook voor hoteleigenaren is het een spannende tijd. Zo twijfelt Stefan Köb (plaatsvervangend voorzitter van de afdeling toerisme en vrijetijdsindustrie van de Vorarlbergse Kamer van Koophandel) of een opening rond kerst überhaupt wel zinvol is.

De wil in Oostenrijk om te openen en het door te laten gaan en ook veilig te doen is er.

Lees meer in ons Liveblog.

Bron: sn.at, tt.com, vol.at.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht