Benni Raich Brücke en Hangbrug Reutte

Benni Raich Brucke

Benni Raich Brücke en Hangbrug Reutte

Aan het begin van het Pitztal vind je het plaatsje Arzl. Arzl is een dorp wat onderverdeeld is in kleinere dorpjes. In één van deze dorpjes woont de welbekende Benjamin Raich (een zeer bekende Oostenrijkse ex-Skiër die al een aantal seizoenen geleden gestopt is met de wedstrijdsport) Voor het tijdperk van Marcel Hirscher stond hij steevast op nummer 1 tijdens de slalom en de Reuzenslalom.

De Pitztalers zijn trots op hun sporter en hebben hem (alvast) geëerd met één van de hoogste wandelbruggen van Europa: De Benni Raich Brücke. Over een klif (waar de Pitz doorheen stroomt) hangt deze mooie wandelbrug. Een brug waarvan ook veel durfallen een sprong hebben gewaagd. Deze brug van 94 meter biedt hiervoor genoeg hoogte. Rondom deze brug is ook genoeg te zien: zo is er de Bungy Stuberl. Hier kun je heerlijk zitten en ook heerlijk eten. Maar je begint hier ook met de Luis-Trenker-Steig. Een schitterende wandeling vernoemd naar een zeer bekende “Bergsteiger”

Wandelbrug Fernpass B179

Foto's vanuit FO Reutte Hangbrug Evelien van Vuren

Foto’s vanuit FO Reutte Hangbrug @Evelien van Vuren

Nu is het geval dat deze brug eigenlijk niet meer de hoogste brug is van Europa. Met een hoogte van 110 meter en een lengte van +- 400 meter is de wandelbrug Fernpass B179 bij Reutte nu de hoogste van Europa en de langste van de wereld. Een ervaring die je echt op je lijstje moet hebben staan. Tussen de bergen van Reutte en Ehrenberg loop je over de weg, de bomen, het dal naar de overkant. Een schitterend uitzicht met een majestueus gevoel!

Ps. Geen last hebben van hoogtevrees? Bij beide niet?

Informatie Hangbrug Reutte

Hangbrug Reutte

Hangbrug Reutte

Tot slot nog even een video om te laten zien dat je kunt bungyjumpen vanaf de Benni Raich Brücke

Bovenstaande informatie hebben we gekregen van Renate en zo zie je maar weer heb je leuke items waar je over wil schrijven. Wij geven je gewoon een podium. Heb je dus wat te melden stuur dan jou verhaal in naar info@fantastischoostenrijk.nl of reageer via ons Contactformulier.

Wie volgt?

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...