Bergbahnen gletsjergebieden open of dicht in Lockdown?

Sölden Gaislochkoglbahn

Bergbahnen gletsjergebieden open of dicht in Lockdown?

Bergbahnen van Tirol zijn gefrustreerd. Dit komt opeens dat de bergbahnen toch open zouden kunnen blijven voor de lokale inwoners (einheimische) en de mensen die een zogenaamd zweitwohnsitz hebben.

De Stubaier Gletsjer is gesloten en dat geldt voor meer Tiroolse skigebieden. De Stubaier Gletsjer is in ieder geval gesloten tot 13 december 2021.  Maar ook Sölden blijft dicht. Afgelopen winter heeft men 1% van de jaaromzet binnengehaald om maar aan te geven hoe de financiële situatie is geweest.

Update: Stubaier Gletsjer gaat toch weer open op 23 november 2021

Onzekerheid

De onzekerheid bij de verschillende bergbahnen was  gisteren groot. Het duurde tot laat in de middag voordat de lockdown-verordening gepubliceerd werd. Toen was er pas zwart op wit te lezen dat de bergbahnen open mochten blijven conform de 2G-regel.

Zell am See Kaprun Kitzsteinhorn

Dit gletsjergebied is vandaag wel dicht gegaan maar het gebied gaat toch weer open op 23 november.

Mölltaler Gletsjer

Deze gletsjer heeft zojuist aangegeven dat men ook weer gaat openen op 23 november 2021.

Pitztaler en Kaunertaler Gletsjer

“Ik kan alleen maar geïrriteerd raken”, zegt Beate Rubatscher-Larcher, directeur van de Pitztal– en Kaunertal gletsjers. Terwijl de Kaunertaler gletsjer permanent gesloten blijft, zal men voor de Pitztaler gletsjer nog een beslissing nemen. Ze geeft ook nog het volgende aan om te laten zien hoeveel vragen er nog zijn:

  • voor openbaar skiën 2G
  • 3G voor professionele atleten
  • hoe zit het met het trainen van groepen uit het oosten met Spoetnik-vaccinaties
  • hoe zit het met kinderen?

Stubaier Gletsjer

De Stubaier Gletsjer maakte zondagmiddag in eerste instantie bekend dat men tijdens de lockdown in ieder geval open wil blijven. Na bestudering van de regeling, veranderde men van gedachten: “We kunnen ons niet houden aan de voorgeschreven afstandsregel in het skigebied”, verklaarde kabelbaandirecteur Andreas Kleinlercher aan de TT. De Stubaier Gletsjer blijft dus tot 13 december gesloten.

Update: Stubaier Gletsjer gaat toch weer open op 23 november 2021

Obergurgl

Ook in Obergurgl worden de liften vanaf vandaag (22 november 2021) stil gezet. “We zullen zien wat de regelgeving ons zal brengen”, zegt Werner Hanselitsch.

Hintertux

De liften in het Zillertal blijven voorlopig gesloten. Op de homepage van de Hintertuxer Gletsjer stond zondagavond vermeld dat het skigebied naar verwachting tot 13 december gesloten zal zijn vanwege de lockdown.

We houden het nieuws in de gaten en als er nieuws is omtrent het open of sluiten van een gebied dan horen jullie dat snel. We kunnen nu alleen maar afwachten.

Dicht Ferme gesloten afgesloten Bord

bron: Tiroler Tageszeitung

Superskicard

© superskicard.com

Colada Sport2000 banner

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...