Bergbahnen hebben een MIN van ongeveer 90 procent

Kaprun Kitzsteinhorn grote gondel

Bergbahnen hebben een MIN van ongeveer 90 procent

Zoals verwacht hebben Corona en de bijbehorende maatregelen een economische klap toegebracht aan de binnenlandse bergbahnen. De omzet bedroeg van november tot april 143,5 miljoen euro. Dat is ongeveer 90 procent minder. In geld uitgedrukt gaat het om meer dan 1 miljard euro tov de winter van 2019-2020 !!!

Het seizoen 2019-2020, dat in maart 2020 abrupt eindigde met een lockdown, had ongeveer 1,41 miljard euro aan omzet. Dat betekende toen al een omzetdaling van ongeveer negen procent ten opzichte van de vorige “normale winter” 2018-2019. In dat seizoen was de omzet 1,55 miljard euro.

Waar was het verlies het grootst?

Vooral in het westen van Oostenrijk was er dit jaar een “bijna totaal verlies” te denken valt dan zeker aan Ischgl die al helemaal niet open is geweest.

De situatie zag er iets beter uit in de veelal kleinere skigebieden dicht bij de stad. Daar lag de omzet op bijna 50 procent tov het jaar ervoor. In een aantal skigebieden meer naar het Oosten lag dit cijfer zelf iets hoger maar veel gebieden waren dit niet.

Nieuwe investeringen komend seizoen?

De voorzitter van alle bergbahnen (Hörl) heeft ook aangegeven dat investeringen die gepland waren tot 70% zullen afnemen.

Deze projecten zullen ongetwijfeld naar de toekomst worden doorgeschoven maar dan zullen we wel eerst weer in het normaal moeten gaan leven. Laten we hopen dat de eerste stappen daartoe vanaf mei gezet gaan worden.

Kitzbühel Kirchberg 3S Bahn

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...