Bergbahnen Kitzbühel bezig met volgende winter

 

Bergbahnen Kitzbühel bezig met volgende winter

Kitzbühel Resterkogel sneeuwdepot

Het winterseizoen is net afgelopen weekend beëindigd maar de Bergbahnen Kitzbühel die zijn al bezig met de voorbereidingen voor de volgende winter.

De datum wanneer men het skiseizoen wil gaan starten is namelijk op zaterdag 14 oktober 2017. Veel natuursneeuw zal er dan niet zijn maar men gaat weer gebruik maken van Snow Farming.

Wat is Snow Farming?

De afgelopen jaren hebben we hier al veel over bericht. Er worden namelijk sneeuwdepots aangelegd. Noem het een bult sneeuw afgedekt met platen en zeilen. De lucht wordt onder de zeilen vandaan gezogen. Afgelopen jaar heeft dit systeem weer bewezen dat het gebied op bepaalde pistes weer vroeg van start kan gaan.  Van dit sneeuwdepot is afgelopen jaar maar 15% gesmolten en dat is erg weinig als je bedenkt dat er zeker erg warme dagen zijn geweest in de zomer.

Rodelbaan

Met de Pasen waren wij zelf nog in dit gebied en we konden al zien dat er op de Gaisberg een depot was aangelegd. Afgelopen jaar waren het er zelfs 2. De plek van het 2e depot is er dit seizoen niet. Men heeft gekozen voor een veel groter depot op 1 plek.  Dit sneeuwdepot is er om de totale rodelbaan te voorzien van sneeuw. Hiervoor is circa 10.000m3 aan sneeuw nodig. 8 december 2017 gaat de rodelbaan weer open.

Grootste sneeuwdepot bij de Resterkogel

Het grootste depot bevind zich op de Resterkogel. Al 3 jaar op rij is het gelukt om als eerste niet gletsjer gebied het winterseizoen daar te openen. Daar wordt een depot aangelegd tussen de 25.000 en 30.000 m3. Ook de sneeuw van eind april kwam als een geschenk. Deze sneeuw zal gebruikt gaan worden om het sneeuwdepot op te bouwen. Ook wil men op de Resterkogel een 2e depot openen. Men wil ook een 2e piste openen. De Bergbahnen Kitzbühel hadden ingeschat dat juist de geoefende skiër op de opening afkwam. Ook de beginnende skiër trof men al vroeg in het seizoen aan. Dat betekent ook dat men een 2e piste wil openen. Men streeft ernaar om een rode maar zeker ook een blauwe piste te openen.

Hahnenkamm Walde

Ook bij de Waldelift komt weer een sneeuwdepot te liggen. Daar zal een sneeuwdepot worden gecreëerd van circa 25.000 m3 aan sneeuw.

De openingsdag staat gepland op 14 oktober 2017. Wij zijn er bij de openingsdag waarschijnlijk weer bij. Dat zullen dan ook meteen de eerste skibeelden worden van het seizoen 2017/2018

Berichten afgelopen jaren van deze Skiopening: 22 oktober 2016, 24 oktober 2015, 25 oktober 2014

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

 

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

2 reacties

    • Eric schreef:

      Freek dan hebben ze daartoe heel recentelijk besloten. Het was zo’n beetje het hele seizoen al bekend dat het de 21e zou worden. Past ook prima bij alle data in het verleden…maar wellicht dat men toch ook gekeken heeft naar de Herfstvakantie en wanneer valt deze periode. Wij vinden het prima. 14 oktober is wel heel erg vroeg..dat moeten we dan ook maar eens meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht