Bergbahnen Oostenrijk hebben recordwinter achter de rug

Westendorf Gampenkogel

Franz Hörl, voorzitter en woordvoerder van de kabelbaanexploitanten in Oostenrijk, is bijzonder tevreden over de winter van 2017/18: “Het heeft nieuwe records gebracht.” De Tiroler uit Zillertal prees de landelijke balans van de kabelbaanconferentie in Zell am See.
In Salzburg heeft men het afgelopen jaar 3% meer skipassen verkocht. De omzet is juist met 5 tot 6 procent toegenomen. In Tirol nog mooiere cijfers. Het aantal skiërs nam met 11 procent toe en steeg naar 27.5 miljoen skidagen. De omzet nam toe met 14% tot ongeveer 760  miljoen euro.

Kaprun Kitzsteinhorn

Ook in Karinthië zit de omzetgroei in de dubbele cijfers. In Stiermarken zijn 4 miljoen gasten geweest en hebben voor een omzetstijging gezorgd van 10 procent tot een niveau van 105 miljoen euro. In Vorarlberg steeg de winteromzet met gemiddeld 6,3 procent tot eind maart.
Na jaren van crises en droge perioden hebben managers van skioorden op lagere hoogten en in structureel zwakkere regio’s ook reden om zich te verheugen. In Niederösterreich is het ook een recordwinter geweest met meer dan 500.000 bezoekers. Een stijging van zeven procent ten opzichte van de vorige winter.

Het is ook mooi te zien dat zelfs de lager gelegen skigebieden meer dan gemiddeld hebben geprofiteerd van deze sneeuwrijke winter. Dit toont ook aan dat de gebieden nog steeds goed bezocht worden en ook een belangrijk deel van het totaal uitmaakt wat Oostenrijk te bieden heeft.

Pitztaler Gletsjer

Stubaier Gletsjer Kaiserwetter

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...