Bergbahnen St. Johann in Tirol verkocht

St Johann in Tirol

Schitterende uitzicht op de Wilderkaiser vanuit St. Johann in Tirol

Bergbahnen St. Johann in Tirol verkocht dit maakte SkiStar bekend op hun website, na 5 maanden is de toekomst voor dit gebied weer rooskleurig.

De afgelopen 5 maanden zijn er diverse biedingen bij SkiStar binnen gekomen, hierna was het doodstil. Het was inmiddels 5 maanden geleden dat SkiStar haar aandelen van de Bergbahn St. Johann in de verkoop deed.

De verkoop door het Zweedse SkiStar was zeer verrassend, sinds de overname in 2016 is er veel geïnvesteerd in het gebied. Zo is oa. de Eichenhof (2 liften) in de tussentijd helemaal vernieuwd en is er in het gebied meer comfort gekomen.

Schultz Gruppe

De koper is het Oostenrijkse familiebedrijf Schultz Gruppe, dat meerdere skigebieden, hotels en restaurants in Tirol exploiteert

Zo exploiteerd de Schultz gruppe de volgende skigebieden:

Met de verkoop kijkt Stefan Sjöstrand positief naar de toekomst van dit gebied.

SkiStar

SkiStar is een groot Zweeds bedrijf die eigenaar is van 7 skigebieden, allen op St Johann na in Scandinavië. De visie van Skistar is het creëren van memorabele berg ervaringen. Hun kernactiviteit is alpineskiën onderverdeeld in twee segmenten namelijk de exploitatie van skigebieden en vastgoedontwikkeling en exploitatie.

Als de leidende exploitant van Europese alpine bestemmingen bezitten zij een marktaandeel in Zweden van 53 procent, in Noorwegen van 29 procent, terwijl het marktaandeel voor Scandinavië 43 procent is.

De volgende gebieden worden door SkiStar geëxploiteerd:

  • Sälen (Zweden),
  • Åre (Zweden),
  • Vemdalen (Zweden),
  • Hammarbybacken (Zweden),
  • Hemsedal Noorwegen,
  • Trysil Noorwegen,
  • St. Johann in Tirol Oostenrijk.

Eerdere berichtgeving: St Johann in Tirol, Skistar biedt aandelen bergbahnen te koop aan!

Bron: SkiStar

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...