Bergbahnen St Johann in Tirol overgenomen door Skistar

Bergbahnen St Johann in Tirol overgenomen door Skistar

Bergbahnen St Johann

St Johann in Tirol, 5 jaar geleden is het alweer dat de Bergbahnen St Johann met een schuld kampten van zo’n dikke 16 miljoen euro. Sinds die tijd is de gemeente St Johann, Tourismusverband Kitzbüheler Alpen en de gemeente Oberndorf bij gesprongen. Met zo n 91,5% van de aandelen hebben ze toen de Bergbahnen St Johann overgenomen.

Direct is er een plan opgesteld om de schulden het hoofd te bieden en dat is gelukt. Vanaf seizoen 2014/2015 was er al weer een bescheiden plus van 147.000 euro.

In het plan stond ook dat er opzoek gegaan moest worden naar een sterke financiële partner. Het schijnt dat men die partner nu heeft gevonden. Het is het Zweedse bedrijf Skistar. Dit bedrijf gaat 68% van de aandelen beheren en zorgen voor een kapitaalinjectie. En dat laatste is heel goed nieuws want het is noodzakelijk dat het gebied van St Johann toch hier en daar gemoderniseerd gaat worden. Afgelopen zomer hebben we al gezien dat het project Eichenhof opgestart is en wie weet hoe snel het zal gaan met de aansluiting naar de Kitzbühelerhorn. Over dit laatste hebben we nog niets gelezen maar we hopen dat dit toch is gaat gebeuren. Zou ook erg goed zijn voor de bezoekers vanuit Kitzbühel en tevens wordt de Kitzbühelerhorn dan meer gebruikt.

Ook heeft Skistar een toezegging gedaan om bestaande liften te verbouwen en hiervoor is al een budget gereserveerd van 30 miljoen euro.

Skistar bezit in Zweden en Noorwegen 6 gebieden onder andere het skigebied van Äre. In het seizoen 2014/2015 had dit bedrijf een omzet van 200 miljoen en is beursgenoteerd. Overigens duurt het nog wel een maand of 3 dat de handtekeningen zijn gezet.

Bron Tiroler Zeitung

St Johann in Tirol

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×