Bergbahnen Westendorf bestaan 70 jaar

Bergbahnen Westendorf bestaan 70 jaar

Westendorf 70 jaar

Herkennen jullie deze lift?

Bergbahnen Westendorf bestaan 70 jaar. Vrijdag 9 december 2016 vieren de Bergbahnen van Westendorf de 70e verjaardag. De Bergbahnen zijn opgericht op 8 augustus 1946.

Maar liefst 27 leden hebben de Bergbahnen destijds opgericht. Deze leden zagen het heel goed. Door liften te maken zou het Tourisme gaan aantrekken.

Maar bijna was het afgelopen met de Bergbahnen in 1950. Er was wat mis gegaan met een stoeltje. Die was losgeschoten en de stoel was naar beneden gegleden. Een vrouw had daardoor haar been gebroken. Dit ongeval was echt bijna de ondergang van het bedrijf. De Bergbahnen hadden immers daar geen verzekering voor.

Met een bedrag van 7.200 euro was het bedrijf begonnen en dat was een mooi startkapitaal in die tijd.

Ook waren de pistes natuurlijk niet zoals we nu kennen. Een skiweg die de pistes verbind die waren er nog niet. Om er te komen moest je vaak door de bossen om op de volgende piste te belanden.

In 1987 was het gebied van Westendorf plots groot geworden, zeg maar volwassen. Dit kwam omdat toen de Alpenrosen Gondelbahn in bedrijf werd genomen.

Ook zijn de bezoekers aantallen gigantisch toegenomen. Waren het in het begin nog 22.000 mensen die in een heel winterseizoen kwamen, thans zijn dat er nu zo’n 12000 op een hele drukke dag.

De omzet van de Bergbahnen is circa 9 miljoen Euro.

Hieronder nog een video van afgelopen seizoen in Westendorf om in de stemming te komen.

Bron : Tiroler Zeitung

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...