Bergfex sneeuwverwachting gaat door het dak!

Sneeuwverwachting Kaprun 1 feb 2023

Bergfex sneeuwverwachting gaat door het dak!

Als we de sneeuwverwachtingen zien in bepaalde gebieden dan is de computer van Bergfex helemaal dolgedraaid of komt er echt zoveel sneeuw aan? Dat is de grote vraag. Kijk maar eens hierboven.

Voor de Kitzsteinhorn Kaprun boven op de berg verwacht men tot en met maandag 6 februari 2023 maar liefst 2 meter en 95 cm en als we naar het dal kijken wordt daar 91 cm verwacht. Hier geloven wij natuurlijk helemaal niets van maar wie weet…. en als het uitkomt dan wordt het reuze gevaarlijk buiten de pistes want dit soort hoeveelheden gaat toch echt zorgen voor lawine’s.

Hoe zit het in de andere gebieden. We lopen er een aantal langs.

Sneeuwverwachting Skicircus SHLF 1 feb 2023

Voor het skicircus wordt maar liefst 1meter en 52 cm voorspeld voor op de top en in de dalen blijft er nog over 69 cm.

Sneeuwverwachting Kirchberg Kitzbühel 1 feb 2023

Voor Kirchberg en Kirchberg zouden de sneeuwhoeveelheden ook door het dak gaan. Op de toppen zou er maar liefst 1 meter en 28 cm bijkomen en in het dal 46 cm.

Meer westelijker in het Pitzal hoe zou het er daar aan toegaan?

Sneeuwverwachting Hochzeiger Pitztal 1 feb 2023

Op de toppen 64 cm en in het dal 39 cm. We zien ook dat de neerslag wel in het westen minder is dan in het oosten van Tirol en het Salzburgerland. Salzburgerland en Steiermark zouden echt behoorlijke hoeveelheden krijgen.

Of dit ook de waarden zijn die gaan uitkomen dat betwijfelen we zeker maar wie weet. Wel is er voor het hooggebergte wel alvast een waarschuwing af te geven. Lawines zullen er ontstaan voornamelijk buiten de pistes. Op de pistes zal het veilig zijn anders worden de pistes ook niet vrijgegeven. Maar ga je buiten de pistes dan zoek je echt het gevaar op. Wij weten nu al dat er toch lawines zullen komen en wellicht dat er dan ook weer slachtoffers te melden zijn. Dat hopen wij niet maar het is altijd een makkelijke rekensom. Mensen zoeken nu eenmaal de maagdelijke pistes op en zien het gevaar niet. Wij blijven in ieder geval op de veilige pistes en als ik jullie was zou ik me daar ook aan houden.

Overigens een kleine voetnoot voor sommige laag gelegen dalen. Als je hierboven de plaatjes bekijkt dan worden er in sommige dalen echt plus temperaturen bereikt en met neerslag gaat dit vaak gepaard met iets vloeibaars. Zoals onze weerman het bekijkt zit de sneeuwgrens tussen de 900 en 1200 meter. Laten we hopen dat de kou nog even een stuk lager uitpakt. We gaan het zien. Zelf zijn we vrijdag in Oostenrijk in een gebied dat rond de 800 meter zit dus we zullen jullie op de hoogte houden.

Sneeuwverwachting Oostenrijk tm 8 februari 2023

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×