Bergreddingsteam moest fietsers redden uit sneeuwmassa’s

Kitzbühel Resterhohe Skiopening

Het kan voorkomen dat een mountainbiker een piste moet oversteken, maar een bergpas in een sneeuwstorm?

Bergreddingsteam moest fietsers redden uit sneeuwmassa’s

Het is weer eens niet te geloven. Helaas weer iemand die niet kijkt naar de weersvoorspelling en de gok maar waagt. Een 35-jarige droeg een korte broek en werd onderkoeld aangetroffen.

Een vakantieganger was in de nacht van vrijdag op zaterdag door het Zillertal richting Vipiteno onderweg, toen hij vanwege de sneeuwmassa’s geen verdere voortgang kon maken. De man werd door het bergreddingsteam gevonden, gekleed in een korte broek en zonder koplamp.

Rond 3 uur ’s nachts bij de Pfitscher Joch waarschuwde hij het bergreddingsteam van AVS Vipiteno omdat hij noch vooruit noch achteruit ging.

De slechte uitrusting , hij reisde zonder koplamp, en de grote hoeveelheden sneeuw maakten het onmogelijk de reis voort te zetten. De batterij van zijn mobiele telefoon was bijna leeg en hij kon nog net een noodoproep maken.

Toen de bergredders arriveerden, droeg de 35-jarige een korte broek, sneakers en een poncho.  Daarom was hij ernstig onderkoeld toen ASV Vipiteno hem vond. Vanwege de weersomstandigheden konden de bergredders hem ook niet met de auto bereiken en moesten ze een deel van de route te voet beklimmen.

Ze voorzagen hem onmiddellijk van warme kleding en brachten hem vervolgens ongedeerd naar het hulpverleningsvoertuig. In het bergreddingscentrum in Vipiteno kreeg hij een warme drank en werd vervolgens naar een onderkomen gebracht.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×