Bergtouren: De luxe honden- en bergwandelvakantie

Bergtouren: De luxe honden- en bergwandelvakantie

Bergwandelen

Bergen, schone lucht, lekker eten, prachtige uitzichten?niet alleen in de winter kunnen we in Oostenrijk van al dit moois genieten. De zomer biedt enorm veel mogelijkheden om een super vakantie te hebben. Voor deze blog gaan we op pad samen met onze trouwe viervoeter voor een hondvriendelijke bergwandelvakantie in de Alpen! Maar niet zomaar een bergwandelvakantie…hier gaat het om ontspannen en genieten, voor zowel mens als hond. Bij het ?Canine Mountain Adventures?-concept van Holiday Hikes gaat het maar om 1 ding: vakantie voor iedereen!

Als eigenaar van een hond is het natuurlijk het allerleukste om tijd door te brengen met gelijkgestemde honden en hun eigenaren. En om dit te doen tijdens een heerlijke, ontspannen vakantie, is natuurlijk de perfecte combinatie. Rustig opstaan, genieten van een uitgebreid ontbijt, en daarna op stap om de omgeving van de Pinzgau regio te ontdekken. Dit gebied staat bekend om de Alpen-hoofdkam en het Hohe Tauern Nationalpark. De omgeving: prachtige natuur en adembenemende uitzichten. Kortom, perfect om op ontdekking te gaan!

De vakantie wordt aangeboden door Holiday Hikes, een Nederlands wandel- en tourbedrijf. Zonnig Saalbach is de standplaats voor deze luxe honden-bergwandelweek. Het betreft een ?Canine Mountain Adventure?. Dit vakantieconcept is geheel toegespitst op de viervoeter en het baasje. ?Niet alleen de mensen moeten kunnen genieten, ook voor de honden moet het vakantie zijn!?, aldus de eigenaresse van Holiday Hikes; Gabriëla. Het concept is in het leven geroepen omdat veel mensen zich laten afschrikken door het idee dat het ?lastig? is om zoiets als een bergwandelvakantie met je hond te ondernemen. Want welke hotels zijn nou echt hondvriendelijk? En welke wandelroute is precies geschikt? Mag je bij die alm wel met honden naar binnen? En die koeien onderweg, hoe ga je daar nou mee om? Tijdens deze trip hoeft de gast zich daar geen zorgen om te maken.

Bergwandelen Honden

De week verloopt via een all-inclusive concept, je hoeft alleen nog zelf het vervoer te regelen. Zo verblijven honden en mensen op een heerlijke 2-persoonskamer, kan er genoten worden van het uitgebreide ontbijtbuffet en elke avond een 3-gangen diner. Lunchpakketten voor tijdens de wandelingen kan men zelf samenstellen en meenemen, koffie en taart staat in de namiddag klaar, en ook de (alcoholische) dranken zijn inclusief. De honden kunnen mee naar de aparte eetzaal en zelfs opslagmogelijkheden voor bevroren BARF-voeding zijn voorhanden. ?Hond en eigenaar onbezorgd op vakantie?, dat is de doelstelling van het ?Canine Mountain Adventures?-concept.

Iedere dag staat er een prachtige wandeling op het programma. Variërend van vrijwel vlak tot, indien gewenst, pittig met wat hoogtemeters. ?We proberen de wandelingen perfect op het groepsniveau aan te passen?, aldus Gabriëla. En je hoeft echt geen super wandelaar te zijn! Alle wandelingen zijn met een gemiddelde conditie goed te doen. Voor pittige stukken word ook gebruik gemaakt van verschillende bergliften, zodat mens en dier zonder grote vermoeidheid optimaal van de Alpen kunnen genieten. Per dag word er een andere route gelopen, variërend in afstand, omgeving en karakter. De honden kunnen veelal los lopen, aangezien er weinig risico?s zijn. Op de paden waar gewandeld word zijn geen auto?s, fietsers, prikkeldraad of andere gevaren te vinden. Onbezorgd op pad dus!

Bergwandelen Honden

Voor de zomer van 2017 staat er bij Holiday Hikes wederom een ?Canine Mountain Adventure? op het programma. Hier kan vrij voor worden ingeschreven,  individueel, in koppels of met een groepje. Er is altijd 1 vaste hond die meegaat: Cedric, de whippet van Gabriëla. Samen zijn zij een hecht team en gaan veel op pad om nieuwe touren te verkennen. Zelf maakt Gabriëla ook deel uit van het all-inclusive concept. Als gecertificeerd bergwandelgids begeleidt zij dagelijks de wandeltochten. Geen stress of een route wel met de honden te doen is, of dat men verdwaalt. De Nederlandse gids kent het gebied, het terrein en de routes. Onderweg vertelt zij van alles over de omgeving, de natuur en geschiedenis van de regio. ?Als gids kennen we de beste alms, de mooiste pauzeplaatsen en de lekkerste apfelstudels?, lacht Gabriëla. Daarnaast is er ook een extra stukje veiligheid, want bergwandelgidsen zijn getraind in alpine gevaren en EHBO.

Holiday Hikes kijkt er naar uit om jou en jouw hond(en) te verwelkomen in Oostenrijk! Heb je ook interesse in een honden-vakantie? Neem contact op met Gabriëla via holidayhikes@outlook.com of neem een kijkje op www.holidayhikes.at

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabriela Andrei

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×