Bergvuur en Sonnenwende 19 juni 2021

Sommersonnenwende

Bergvuur en Sonnenwende 19 juni 2021. 

Elk jaar rond 21 juni staan sommige bergen in brand, tenminste zo lijkt het. Er wordt feest gevierd rondom de langste dag van het jaar.

De langste dag en dat betekent niet alleen dat de dagen weer korter worden maar ook dat we weer op weg zijn naar de Winter. Neem dat laatste zeker niet al te serieus van onze kant want we hopen op een hele lange zomer die wat ons betreft mag duren tot oktober.

Maar dit weekend wordt de Sonnenwende gevierd. En natuurlijk kun je dat twee keer per jaar vieren. Ook op de kortste dag van het jaar (21 december) is er een sonnenwende maar zelf hebben we daar nooit een leuk feestje van gezien.

In de zomer wordt dit altijd gevierd. Op tal van Bergen worden vuren aangestoken. De dag dat dit spektakel dit jaar te zien is vandaag op  zaterdag 19 juni 2021. De bergen staan dan weer in de zogenaamde “vlammen” Maar waarom doet men dit?

Om het kwaad bij mens en dier weg te houden versterkt men de zon met nog meer warmte dus dan maak je nog een vuurtje. In veel gebieden kun je dit schouwspel zien. In de Kitzbüheleralpen bijvoorbeeld.

We maken even klein rondje waar je wat zou kunnen zien.

Ellmau

In Ellmau kun je met de Hartkaiserbahn. Eenmaal bovenaan gekomen heb je een spectaculair uitzicht.

Hopfgarten, Söll op de Hohe Salve

Ook zijn hier de bergbahnen open om boven op de Hohe Salve te genieten van ook een FANtastisch uitzicht.

Meer informatie voor deze SkiWelt dorpen is HIER te vinden.

St Johann in Tirol

Sonnenwende St Johann

Ook bij St Johann in Tirol is het uitzicht FANtastisch. Vanaf het bergstation Harschbichl op 1700 meter heb je het beste uitzicht. Bij heel goed zicht kun je de honderden “bergfeuer” zien die branden op de toppen van de Wildenkaiser, Loferer en Leoganger Steinberge en de Kitzbühelerhorn.

De Harschbichlbahn 1 en 2 zijn in bedrijf maar let op. Wil je de berg op dan kan dat tot 21 uur en de laatste lift naar beneden staat gepland op 00:00 uur.

Meer info voor St Johann in Tirol is HIER te vinden.

Saalbach

Ook in Saalbach wordt dit feest gevierd. De Kohlmaisbahn is van 17:30 – 23:30 uur  in bedrijf. Meer info HIER.

Weersomstandigheden

Uiteraard gaat dit alles door bij goede weersomstandigheden. Laten we hopen dat er geen regen gaat vallen.

Ps natuurlijk wordt dit event ook zeker in andere dorpen in Oostenrijk gevierd. Ben je aanwezig bij dit event in welk dorp dan ook. We zijn benieuwd naar jullie ervaring, foto’s en of video’s. Je kunt ons bereiken op info@fantastischoostenrijk.nl

Sommersonnenwende

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tirol (@visittirol)

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht