Bergvuur en Sonnenwende 22 juni 2024

Sommersonnenwende

Bergvuur en Sonnenwende 22 juni 2024

Elk jaar rond 21 juni staan sommige bergen in brand, tenminste zo lijkt het. Er wordt feest gevierd rondom de langste dag van het jaar.

De langste dag en dat betekent niet alleen dat de dagen weer korter worden maar ook dat we weer op weg zijn naar de Winter. Neem dat laatste zeker niet al te serieus van onze kant want we hopen op een hele lange zomer die wat ons betreft mag duren tot oktober.

Maar dit weekend wordt de Sonnewende gevierd. En natuurlijk kun je dat twee keer per jaar vieren. Ook op de kortste dag van het jaar (21 december) is er een sonnewende maar zelf hebben we daar nooit een leuk feestje van gezien.

In de zomer wordt dit altijd gevierd. Op tal van Bergen worden vuren aangestoken. De dag dat dit spektakel dit jaar te zien is op zaterdag 22 juni 2024. De bergen staan dan weer in de zogenaamde “vlammen” Maar waarom doet men dit?

Om het kwaad bij mens en dier weg te houden versterkt men de zon met nog meer warmte dus dan maak je nog een vuurtje. In veel gebieden kun je dit schouwspel zien. In de Kitzbüheleralpen bijvoorbeeld.

We hebben al een bericht geschreven over SkiWelt ook hier zijn de liften vanavond in bedrijf.

St Johann in Tirol

Sonnenwende St Johann

Ook bij St Johann in Tirol is het uitzicht FANtastisch. Vanaf het bergstation Harschbichl op 1700 meter heb je het beste uitzicht. Bij heel goed zicht kun je de honderden “bergfeuer” zien die branden op de toppen van de Wildenkaiser, Loferer en Leoganger Steinberge en de Kitzbühelerhorn.

De Harschbichlbahn 1 en 2 zijn in bedrijf maar let op. Wil je de berg op dan kan dat tot 21 uur en de laatste lift naar beneden staat gepland op 00:00 uur.

Meer info voor St Johann in Tirol is HIER te vinden.

Saalbach

In Saalbach wordt dit feest volgende week zaterdag gevierd (22 juni 2024). De West Gipfelbahn is dan waar je zou moeten zijn. De West Gipfelbahn is van  17:30 – 23:00 uur  in bedrijf. Meer info HIER.

Weten maar meer van dit soort activiteiten zijn, klik HIER.

Ps natuurlijk wordt dit event ook zeker in andere dorpen in Oostenrijk gevierd. Ben je aanwezig bij dit event in welk dorp dan ook. We zijn benieuwd naar jullie ervaring, foto’s en of video’s. Je kunt ons bereiken op info@fantastischoostenrijk.nl

Sommersonnenwende

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tirol (@visittirol)

*** Laatste Nieuws bij een aantal bergbahnen is zojuist, 22 juni 2024 10:00 uur, naar buiten gekomen dat het weer slechter wordt vanavond. Een aantal events gaan al niet door te weten in Scheffau, Söll en Hopfgarten

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×