Bergvuur en Sonnenwende in Tirol 20 juni 2020

Sommersonnenwende

Bergvuur en Sonnenwende in Tirol 20 juni 2020.  Ieder jaar rond 21 juni staan sommige bergen in brand, tenminste zo lijkt het. Er wordt feest gevierd rondom de langste dag van het jaar.

De langste dag en dat betekent niet alleen dat de dagen weer korter worden maar we ook naar de Winter gaan. Neem dat laatste niet al te serieus van onze kant want we hopen op een hele lange zomer die wat ons betreft mag duren tot oktober.

Maar de Sonnenwende is er weer en die is er natuurlijk 2 keer per jaar. Ook bij de kortste dag van het jaar (21 december) is er een sonnenwende maar zelf hebben we daar nooit een leuk feestje van gezien.

Sommersonnenwende

In de zomer wordt dit wel gevierd. Op tal van Bergen worden vuren aangestoken. De dag dat dit spektakel te zien is, zaterdag 20 juni 2020. De bergen staan dan weer in de zogenaamde “vlammen” Maar waarom doet men dit?

Om het kwaad bij mens en dier weg te houden versterkt men de zon met nog meer warmte dus dan maak je nog een vuurtje. In veel gebieden kun je dit schouwspel zien. In de Kitzbüheleralpen bijvoorbeeld.

Zomer Sonnwende Ellmau

Op de Hohe Salve zou je een FANtastisch uitzicht hebben op deze vuren maar dat gaat dit jaar niet door. Even verder op is het zeker wel mogelijk in Ellmau. Met de Hartkaiserbahn kun je omhoog en deze lift is in bedrijf tot 00:00 uur. Restaurant Bergkaiser is uiteraard ook geopend. Meer info HIER.

Sonnenwende St JohannMaar ook bij St Johann in Tirol is het uitzicht FANtastisch. Vanaf het bergstation Harschbichl op 1700 meter heb je het beste uitzicht. Bij heel goed zicht kun je de honderden “bergfeuer” zien die branden op de toppen van de Wildenkaiser, Loferer en Leoganger Steinberge en de Kitzbühelerhorn.

De St Johanner Bergbahnen (Skistar) zijn ook hiervoor in de avond speciaal voor geopend. De Harschbichlbahn is geopend. Tot 21.00 uur kun je nog naar boven. Naar het dal kun je weer tussen 23.00 en 24.00 uur.

Uiteraard gaat dit alles door bij goede weersomstandigheden. Laten we hopen dat er geen regen gaat vallen. Meer info voor St Johann in Tirol HIER.

Ps natuurlijk wordt dit event ook zeker in andere dorpen in Oostenrijk gevierd. Ben je aanwezig bij dit event in welk dorp dan ook. We zijn benieuwd naar jullie ervaring, foto’s en of video’s. Je kunt ons bereiken op info@fantastischoostenrijk.nl

Sommersonnenwende

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...