Bergvuur Sommersonnenwende in Tirol

Bergvuur Sommersonnenwende in Tirol

Sommersonnenwende

Bergvuur Sommersonnenwende in Tirol, wat is dit nu weer de “Sommersonnenwende” Op zaterdag 24 juni 2017 is dit spektakel weer te zien in vele bergdorpen. Altijd richting de langste dag van het jaar staan de verschillende bergen in vlammen. Als je er een keer bij bent geweest..het is echt een gaaf schouwspel. Sta je ergens op een berg dan zie je heel veel vuur?waarom doet men dit?

Om het kwaad bij mens en dier weg te houden versterkt men de zon met noch meer warmte dus dan maak je nog een vuurtje. In veel gebieden kun je dit schouwspel zien. In de Kitzbüheleralpen bijvoorbeeld.

De Hohe Salvebahn in Hopfgarten is geopend en boven op de Hohe Salve heb je spectaculair uitzicht. De gondelbahn is geopend tussen 19.00 uur en 23.00 uur. Maar ook bij St Johann in Tirol is het uitzicht FANtastisch. Vanaf het bergstation Harschbichl op 1700 meter heb je het beste uitzicht. Bij heel goed zicht kun je de honderden ?bergfeuer? zien die branden op de toppen van de Wildenkaiser, Loferer en Leoganger Steinberge en de Kitzbühelerhorn.

De St Johanner Bergbahnen zijn ook hiervoor in de avond speciaal voor geopend. Van 19.00 –  24.00 uur is de lift bij de Harschbichl geopend.

Uiteraard gaat dit alles door bij goede weersomstandigheden. Laten we hopen dat er geen regen gaat vallen.

Ps natuurlijk wordt dit event ook zeker in andere dorpen in Oostenrijk gevierd.

Bron: St Johann en Bergbahnen Wilder Kaiser – Brixental

Sommersonnenwende

Alpen Reizen

golfclub mittersill stuhlfelden

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...