Bergvuur en Sonnenwende in Tirol 22 juni 2019

Sommersonnenwende

Bergvuur en Sonnenwende in Tirol 22 juni 2019.  De langste dag ligt weer achter ons en dat betekent niet alleen dat de dagen weer korter worden maar we ook naar de Winter gaan. Neem dat laatste niet al te serieus van onze kant want we hopen op een hele lange zomer die wat ons betreft mag duren tot oktober.

Maar de Sonnenwende is er weer en die is er natuurlijk 2 keer per jaar. Ook bij de kortste dag van het jaar (21 december) is er een sonnenwende maar zelf hebben we daar nooit een leuk feestje van gezien.

Sommersonnenwende

In de zomer wordt dit wel gevierd. Op tal van Bergen worden vuren aangestoken. De dag dat dit spektakel te zien is, zaterdag 22 juni 2019. De bergen staan dan weer in de zogenaamde “vlammen” Maar waarom doet men dit?

Om het kwaad bij mens en dier weg te houden versterkt men de zon met noch meer warmte dus dan maak je nog een vuurtje. In veel gebieden kun je dit schouwspel zien. In de Kitzbüheleralpen bijvoorbeeld.

Op de Hohe Salve heb je een FANtastisch uitzicht op deze vuren.  De gondelbahn vanuit Söll is geopend tussen 19.00 uur en 23.00 uur.

Sonnenwende St JohannMaar ook bij St Johann in Tirol is het uitzicht FANtastisch. Vanaf het bergstation Harschbichl op 1700 meter heb je het beste uitzicht. Bij heel goed zicht kun je de honderden “bergfeuer” zien die branden op de toppen van de Wildenkaiser, Loferer en Leoganger Steinberge en de Kitzbühelerhorn.

De St Johanner Bergbahnen (Skistar) zijn ook hiervoor in de avond speciaal voor geopend. De Harschbichlbahn is geopend. Tot 21.00 uur kun je nog naar boven. Naar het dal kun je weer tussen 23.00 en 24.00 uur.

Uiteraard gaat dit alles door bij goede weersomstandigheden. Laten we hopen dat er geen regen gaat vallen.

Ps natuurlijk wordt dit event ook zeker in andere dorpen in Oostenrijk gevierd. Ben je aanwezig bij dit event in welk dorp dan ook. We zijn benieuwd naar jullie ervaring, foto’s en of video’s. Je kunt ons bereiken op info@fantastischoostenrijk.nl

Sommersonnenwende

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Instagram Banner

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht