Bericht voor caravan-eigenaren in Oostenrijk

Afgelopen week hebben we jullie behoorlijk veel informatie gegeven van onze thuisbasis CampingWelt Brixen im Thale. Het gaat natuurlijk over de berichtgeving inzake de sneeuwval en houden de daken het allemaal?

Wij waren zeer voorzichtig in de berichtgeving en willen ook zeker geen paniekzaaien. Natuurlijk keken we ook met een scheef oog naar de weersverwachting en ook deze heeft Weerman Jeroen goed voorspeld. Alleen was dit geen goed nieuws voor de caravans die deze vracht moeten gaan dragen. Afgelopen weekend is er toch wat natte sneeuw gevallen. De sneeuw was zeer vochtig en de eigenschap heeft het ook dat de sneeuw dan ook veel zwaarder wordt. Lees het artikel maar eens …hoe zwaar sneeuw kan worden per m3.

Ook kregen we gisteren berichten vanaf de camping dat de laag die op de caravans ligt zeer zwaar geworden is. Ook is de vrieskou er weer in gekomen en is het ook lastig om deze ijsmassa van de daken te scheppen.

CampingWelt schade

Schade aan winterdak

Jeroen de Hoop heeft aangeboden, tegen betaling, diverse caravans schoon te maken. Ook geeft hij sinds maandag het signaal af als je niets geregeld hebt om toch maar eens naar de caravan te gaan. Niet altijd kun je vanwege het werk maar probeer toch echt wat te regelen.

RTL4 Weer CampingWelt Brixen im Thale 13 jan 2019

Afgelopen zondag, toen wij nog op de camping waren, hebben we al wat schades gezien. Ook zie je dat door de sneeuwlast de sneeuwdaken behoorlijk gespannen staan.

Afgelopen zaterdag en zondag hebben we een rondje gelopen op de camping. Bekijk nog maar eens hoe de diverse daken er toch uitzagen. Tel daarbij op de neerslag die zaterdagavond, zondag en maandag er bij is gekomen. Bepaal zelf wat je moet doen. Het enige dat we doen is waarschuwen.

Vanaf woensdag wordt het even wat droger en wordt het mooi weer….. maar of dit lang zo blijf…t of komen er meer sneeuwdumps aan. Blijf het hier volgen. Ieder dag om 8.00 uur in de ochtend staat er een nieuw weerbericht voor Oostenrijk klaar.

Wij zijn zondagmiddag weer naar Nederland gegaan. De wegen waren goed te berijden vanuit het Brixental. Nu zit het Brixental wel aan de ginstige kant om Oostenrijk uit te gaan. Met een kleine 20 minuten zit je op de snelweg A12 richting Kustein en 10 minuten later rijd je al in Duitsland, tenminste als de grenscontrole niet voor files zorgt.

Om te laten zien hoe de weg afgelopen zondag was…kijk dan hieronder maar even. Ook toen zijn we live op facebook gegaan.Komend weekend zijn we weer ter plekke en zullen dan zeker weer dagelijks livebeelden laten zien. We hopen ook dat we andere gebieden kunnen bereiken om aldaar de situatie te laten zien, het liefst vanuit een skigebied. Blijf het maar volgen.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht