Berwang start bouw nieuwe Thanellerbahn

Thanellerbahn
© Bergbahnen Berwang

Berwang start bouw nieuwe Thanellerbahn. In Berwang is men druk bezig met het vervangen van o.a. de oude Biliglift, hiervoor in de plaats is de Obere Karbahn een moderne 10 persoons gondel gekomen

Maar er staat meer in de planning zo ook de bouw van de Thanellerbahn. De nieuwe de Obere Karbahn I en het B-Active Center zijn in december 2019 al in gebruik genomen, de nieuwe Thanellerbahn zal tegen kerst gereed zijn. Uiteindelijk hoopt men dat alle bouwplannen uiterlijk in 2025 gerealiseerd zijn. Met de bouw van de nieuwe Thanellerbahn is men eindelijk gestart het betreft een kindvriendelijke 6-persoons stoeltjeslift met transportband. Deze lift  begint nabij het huidige dalstation van de Thanellerkarlift tot de “bocht” van deze lift, als toekomstige vervanging van het onderste deel van de Thanellerkarlift.

Wat weten we?

Hieronder volgens skiresort.info de technische gegevens van de nieuwe Thanellerbahn dat we op dit moment weten.

Type 6-persoons hogesnelheidsstoeltjeslift (koppelbaar) met kap
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.330 m
Bergstation 1.441 m
Lengte  665 m
Hoogteverschil 111 m
Snelheid 5 m/s
Capaciteit 2.600 pers./uur (1.300 pers./uur elders)
Reistijd 1e deel 2.44 minuten

Start bouwwerkzaamheden

In 2019 is er met de bouw van dit groot project zoals  van het multifunctionele gebouw en  het eerste deel van de Obere Karbahn begonnen. De bouw is goed te volgen via de webcam. Een pisteplan is hier te vinden.

Eerdere berichtgeving over dit groot project is hier te vinden.

Berwang

Berwang ligt in Tirol en is het hoogst gelegen dorp in de Zugspitz Arena, en door de hoogte ook sneeuwzeker. De Zugspitz Arena is een wintersport gebied op de grens van Oostenrijk en Duitsland, met de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze als “middelpunt”. Het skigebied omvat 144 km aan pistes, maar niet aaneengesloten. Het skigebied van Berwang is een klein onderdeel van de Zugspitz Arena.

De komende jaren zullen in Berwang meerdere projecten uitgevoerd worden.

  • Op het parkeerterrein Egghof wordt een multifunctioneel gebouw gebouwd met een sportwinkel inclusief verhuur en depot, kantoor van de skischool Berwang, kassa’s van de Bergbahnen Berwang, openbare toiletten inclusief ruimte voor kleine kinderen om b.v. luiers te vervangen, en meer kantoorruimtes.
  • De bouw van de Obere Karbahn een 10-persoonsgondellift in 2 secties vanaf parkeerterrein Egghof met een middenstation, ter vervanging van de Biliglift en het bovenste deel van de Thanellerkarlifte. Dit inclusief een nieuwe piste met besneeuwing boven de huidige bestaande piste “Netzhang” “Hüttenhang” en “Brunnental”.  Ook zal de besneeuwing op de Broatla uitgebreid worden.
  • Aanleg van de Thanellerbahn een kindveilige 6 persoons stoeltjeslift ter vervanging van het onderste deel van de Thanellerkarlift.
  • Bouw en exploitatie van een nieuwe bergrestaurant bij het nieuwe middenstation van de te bouwen Obere Karbahn.

Inmiddels is men al begonnen met de bouw van het eerste deel van de Obere Karbahn, Alle werkzaamheden moeten uiterlijk 2025 klaar zijn. De bouw is goed te volgen via de website van de Bergbahnen Berwang.

Thanellerbahn
Thanellerbahn station © Bergbahnen Berwang
Thanellerbahn
© Bergbahnen Berwang
Thanellerbahn
© Bergbahnen Berwang

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht