Berwang Thanellerbahn Bouwupdate 3

Berwang Thanellerbahn opening
© Berwang Bergbahnen

Berwang Thanellerbahn Bouwupdate 3 met goed nieuws. Op 18 december 2020 begint in dit FANtastisch gebied het winterseizoen 2020/2021 uiteraard met de nieuwe Thanellerbahn.

Over de Thanellerbahn gesproken we zijn aangekomen bij de bouwupdate deel 3. De oude Biliglift heeft al plaats gemaakt voor de Obere Karbahn een moderne 10 persoons gondel. Deze en het B-Active Center zijn in december 2019 al in gebruik genomen, de nieuwe Thanellerbahn zal dus vanaf 18 december open gaan.

Uiteindelijk hoopt men dat alle bouwplannen uiterlijk in 2025 gerealiseerd zijn. De nieuwe Thanellerbahn betreft een kindvriendelijke 6-persoons stoeltjeslift met transportband. Deze lift begint nabij het huidige dalstation van de Thanellerkarlift tot de “bocht” van deze lift, als toekomstige vervanging van het onderste deel van de Thanellerkarlift.

Wat weten we?

Hieronder volgens skiresort.info de technische gegevens van de nieuwe Thanellerbahn dat we op dit moment weten. Voor alle updates van dit gigantisch project kun je hier terecht,

Type 6-persoons hogesnelheidsstoeltjeslift (koppelbaar) met kap
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.330 m
Bergstation 1.441 m
Lengte  665 m
Hoogteverschil 111 m
Snelheid 5 m/s
Capaciteit 2.600 pers./uur (1.300 pers./uur elders)
Reistijd 1e deel 2.44 minuten

Start bouwwerkzaamheden

In 2019 is er met de bouw van dit groot project begonnen (multifunctionele gebouw en  het eerste deel van de Obere Karbahn) De bouw is goed te volgen via de webcam. Een pisteplan is hier te vinden.

Eerdere berichtgeving over dit groot project is hier te vinden.

Berwang

Berwang ligt in Tirol en is het hoogst gelegen dorp in de Zugspitz Arena, en door de hoogte ook sneeuwzeker. De Zugspitz Arena is een wintersport gebied op de grens van Oostenrijk en Duitsland, met de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze als “middelpunt”. Het skigebied omvat 144 km aan pistes, maar niet aaneengesloten. Het skigebied van Berwang is een klein onderdeel van de Zugspitz Arena.

De komende jaren zullen in Berwang meerdere projecten worden uitgevoerd.

  • Op het parkeerterrein Egghof wordt een multifunctioneel gebouw gebouwd met een sportwinkel inclusief verhuur en depot, kantoor van de skischool Berwang, kassa’s van de Bergbahnen Berwang, openbare toiletten inclusief ruimte voor kleine kinderen om b.v. luiers te vervangen, en meer kantoorruimtes.
  • De bouw van de Obere Karbahn een 10-persoonsgondellift in 2 secties vanaf parkeerterrein Egghof met een middenstation, ter vervanging van de Biliglift en het bovenste deel van de Thanellerkarlifte. Dit inclusief een nieuwe piste met besneeuwing boven de huidige bestaande piste “Netzhang” “Hüttenhang” en “Brunnental”.  Ook zal de besneeuwing op de Broatla uitgebreid worden.
  • Aanleg van de Thanellerbahn een kindveilige 6 persoons stoeltjeslift ter vervanging van het onderste deel van de Thanellerkarlift.
  • Bouw en exploitatie van een nieuwe bergrestaurant bij het nieuwe middenstation van de te bouwen Obere Karbahn.

Inmiddels is men al begonnen met de bouw van het eerste deel van de Obere Karbahn, Alle werkzaamheden moeten uiterlijk 2025 klaar zijn. De bouw is goed te volgen via de website van de Bergbahnen Berwang.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

CMP Grote Banner 2020

Instagram Banner

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht