Berwang Thanellerbahn Bouwupdate 5

Thanellerbahn

© Bergbahnen Berwang

Berwang Thanellerbahn Bouwupdate 5. Op 18 december 2020 begint in dit FANtastisch gebied het winterseizoen 2020/2021 uiteraard met de nieuwe Thanellerbahn.

De bergbahnen Berwang deelde op hun Facebookpagina een nieuwe update, dit keer zie je dat de stoeltjes eindelijk opgehangen worden. De bouw vordert goed en de opening komt dichterbij. Vanaf 18 december zal het gebied open gaan. In dit immense project is de oude Biliglift al vervangen voor de Obere Karbahn een moderne 10 persoons gondel. Deze en het B-Active Center zijn in december 2019 al in gebruik genomen.

Uiteindelijk hoopt men dat alle bouwplannen uiterlijk in 2025 gerealiseerd zijn. De nieuwe Thanellerbahn betreft een kindvriendelijke 6-persoons stoeltjeslift met transportband. Deze lift begint nabij het huidige dalstation van de Thanellerkarlift tot de “bocht” van deze lift, als toekomstige vervanging van het onderste deel van de Thanellerkarlift.

Wat weten we?

Hieronder volgens skiresort.info de technische gegevens van de nieuwe Thanellerbahn dat we op dit moment weten. Voor alle updates van dit gigantisch project kun je hier terecht,

Type 6-persoons hogesnelheidsstoeltjeslift (koppelbaar) met kap
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.330 m
Bergstation 1.441 m
Lengte  665 m
Hoogteverschil 111 m
Snelheid 5 m/s
Capaciteit 2.600 pers./uur (1.300 pers./uur elders)
Reistijd 1e deel 2.44 minuten

Start bouwwerkzaamheden

In 2019 is er met de bouw van dit groot project begonnen (multifunctionele gebouw en  het eerste deel van de Obere Karbahn) De bouw is goed te volgen via de webcam. Een pisteplan is hier te vinden.

Eerdere berichtgeving over dit groot project is hier te vinden.

Berwang

Berwang ligt in Tirol en is het hoogst gelegen dorp in de Zugspitz Arena, en door de hoogte ook sneeuwzeker. De Zugspitz Arena is een wintersport gebied op de grens van Oostenrijk en Duitsland, met de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze als “middelpunt”. Het skigebied omvat 144 km aan pistes, maar niet aaneengesloten. Het skigebied van Berwang is een klein onderdeel van de Zugspitz Arena.

De komende jaren zullen in Berwang meerdere projecten worden uitgevoerd.

  • Op het parkeerterrein Egghof wordt een multifunctioneel gebouw gebouwd met een sportwinkel inclusief verhuur en depot, kantoor van de skischool Berwang, kassa’s van de Bergbahnen Berwang, openbare toiletten inclusief ruimte voor kleine kinderen om b.v. luiers te vervangen, en meer kantoorruimtes.
  • De bouw van de Obere Karbahn een 10-persoonsgondellift in 2 secties vanaf parkeerterrein Egghof met een middenstation, ter vervanging van de Biliglift en het bovenste deel van de Thanellerkarlifte. Dit inclusief een nieuwe piste met besneeuwing boven de huidige bestaande piste “Netzhang” “Hüttenhang” en “Brunnental”.  Ook zal de besneeuwing op de Broatla uitgebreid worden.
  • Aanleg van de Thanellerbahn een kindveilige 6 persoons stoeltjeslift ter vervanging van het onderste deel van de Thanellerkarlift.
  • Bouw en exploitatie van een nieuwe bergrestaurant bij het nieuwe middenstation van de te bouwen Obere Karbahn.

Inmiddels is men al begonnen met de bouw van het eerste deel van de Obere Karbahn, Alle werkzaamheden moeten uiterlijk 2025 klaar zijn. De bouw is goed te volgen via de website van de Bergbahnen Berwang.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer na 16 november 2020 binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...