Berwang vervangt oude Biliglift

Obere Karbahn Berwang
De nieuwe gondel van de Obere Karbahn Berwang © Berwang.tirol

Berwang vervangt oude Biliglift door een moderne 10 persoons gondel, maar er staat meer in de planning. Het Tirolse dorp is het hoogst gelegen dorp in de Zugspitz Arena, en door de hoogte ook sneeuwzeker.

De Zugspitz Arena is een wintersport gebied op de grens van Oostenrijk en Duitsland, met de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze als “middelpunt”. Het skigebied omvat 144 km aan pistes, maar niet aaneengesloten. Het skigebied van Berwang is een klein onderdeel van de Zugspitz Arena.

De komende jaren zullen in Berwang meerdere projecten uitgevoerd worden.

  • Op het parkeerterrein Egghof wordt een multifunctioneel gebouw gebouwd met een sportwinkel inclusief verhuur en depot, kantoor van de skischool Berwang, kassa’s van de Bergbahnen Berwang, openbare toiletten inclusief ruimte voor kleine kinderen om b.v. luiers te vervangen, en meer kantoorruimtes.
  • De bouw van de Obere Karbahn een 10-persoonsgondellift in 2 secties vanaf parkeerterrein Egghof met een middenstation, ter vervanging van de Biliglift en het bovenste deel van de Thanellerkarlifte. Dit inclusief een nieuwe piste met besneeuwing boven de huidige bestaande piste “Netzhang” “Hüttenhang” en “Brunnental”.  Ook zal de besneeuwing op de Broatla uitgebreid worden.
  • Aanleg van de Thanellerbahn een kindveilige 6 persoons stoeltjeslift ter vervanging van het onderste deel van de Thanellerkarlift.
  • Bouw en exploitatie van een nieuwe bergrestaurant bij het nieuwe middenstation van de te bouwen Obere Karbahn.

Inmiddels is men al begonnen met de bouw van het eerste deel van de Obere Karbahn, alle werkzaamheden moeten uiterlijk 2025 klaar zijn. De bouw is goed te volgen via de webcam, pisteplan is hier te vinden.

Bron.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...