Beste skigebieden in de wereld

Kirchberg Kitzbühel letters KitzSkiBeste skigebieden in de wereld samengesteld door Skiresort.de, het grootste testportaal op het gebied van skigebieden ter wereld.

Ieder jaar worden door diverse sites lijstjes samengesteld waar vaak dezelfde gebieden in de top te vinden zijn. Sinds 1998 doet Skiresorts.de dit en beschouwen ski- en snowboardfans en de skigebieden deze jaarlijkse prijsuitreiking als de belangrijkste onderscheiding in de branche. En ook dit jaar mag een selecte groep van de beste skigebieden wereldwijd zich verheugen op de prijzen.

Beste skioord ter wereld

Dit jaar viel met 4,9 van de 5 sterren het skigebied Kitzbühel/Kirchberg – KitzSki weer in de prijzen. Dit skigebied staat ook steevast in de top 3 in de diverse lijsten.

Of jouw skigebied er ook bijstaat is te lezen op skiresort.de.

Beste skigebied

European best ski resort

Een andere lijst is o.a. de European best ski resort, een lijst samen gesteld door 640.000 reizigers uit de hele wereld. Deze lijst is niet gebaseerd op sterren en dergelijke zoals bij Skiresort.de. Deze lijst bestaat al 10 jaar waar mensen kunnen stemmen op hun favoriete skigebied en andere categorieën. De winnaar van deze lijst is Val Thorens met Kitzbühel op de tweede plek.

In de top 10 zijn meerdere Oostenrijkse gebieden namelijk:

Hele lijst is hier te vinden.

World Ski Awards

Naast bovenstaande is er nog een lijst waar Kitzbühel goed scoort en dat is de World Ski Awards. Deze wordt sinds 2013 uitgereikt en in alle edities was Kitbühel de grote winnaar, editie 2021 is nu gaande waar nog op gestemd kan worden. De winnaars worden geselecteerd door een jury van vertegenwoordigers van de wintersport op het hoogste niveau, touroperators, agentschappen en vertegenwoordigers van de pers, evenals een online peiling waaraan iedereen kan deelnemen.

Sinds 2013 vereren de World Ski Awards elk jaar de beste bedrijven en regio’s in de wintersport op nationaal en internationaal niveau. De 15 categorieën variëren van infrastructuuraanbieders als “World’s Best Ski Resort Company” tot logiesverstrekkende bedrijven als “World’s Best Ski Chalet”.

Meer hierover: worldskiawards.com

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...