Bewolkt met soms regen


Bewolkt met soms regen

Het is deze vrijdag op veel plaatsen bewolkt en uit de bewolking valt soms regen. Sneeuw valt pas hoog in de bergen. Gelukkig verloopt het weekend vriendelijker.

Vandaag heeft de bewolking de overhand en uit de bewolking valt verspreid wat (lichte) regen. Alleen in Tirol komen langere droge momenten voor, hier is soms ook nog ruimte voor wat zonneschijn. De sneeuwvalgrens ligt daarbij tussen 1500 meter in Vorarlberg en 2000 meter in Karinthië. Met name in Karinthië kan het tijdens de middag stevig doorregenen. Overigens zit bij de regen ook Saharastof, die waarschijnlijk een vieze bruine laag achterlaat op de sneeuw. Bij een zwakke wind wordt het maximaal 8 tot 13 graden in de dalen.


Morgen blijft Oost-Tirol en Karinthië gevoelig voor bewolking en soms wat lichte regen. Ook de skigebieden op de hoofdkam hebben relatief slecht weer. Elders (ten noorden van de hoofdkam) is het droog en breekt steeds vaker de zon door. Daarbij staat een matig föhn windje en wordt het 10 tot 17 graden. Op 1500 meter wordt het van zuid naar noord 3 tot 8 graden.

Zondag verandert er in eerste instantie weinig, op de meeste plekken is het vriendelijk weer. Opnieuw valt het weerbeeld tegen rondom de hoofdkam en ten zuiden daarvan. Later op de dag is ook wat regen of sneeuw vanaf 1300 meter in Vorarlberg en Tirol mogelijk.

Maandag is tijdens de ochtend een bui mogelijk, de middag verloopt vriendelijker met meer ruimte voor de zon. Het blijft zacht met temperaturen die tot 1700 meter boven nul blijven. Ook de rest van de week verloopt licht wisselvallig. Dagelijks is wat neerslag mogelijk en de sneeuwvalgrens blijft hoog. Later in de week wordt het geleidelijk iets stabieler.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...