Bezoek aan Salzburg zeker de moeite waard

Salzburg

Bezoek aan Salzburg zeker de moeite waard

De geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart en de stad van de prachtig gebouwde kerken en standbeelden.

Eind oktober zijn wij er een dagje op uit gegaan om Salzburg te bezoeken. Om in de oude binnenstad te komen geven wij als tip mee, gebruik de parking A of B. Deze parkeergarage bevind zich letterlijk midden in de berg. De breek en haksporen zijn te zien op muur en plafond. Zeker het kijken waard maar buiten is nog veel mooiers te zien.

Salzburg

Vanuit daar loop je rechtstreeks de oude binnenstad in. Als je met de gebouwen meeloopt heb je een hele mooie route voor de boeg inclusief het geboortehuis van Mozart zelf. Mocht je slecht ter been zijn kun je tegen betaling je rond laten rijden met paard en wagen. Deze leidt je door de binnenstad en langs het kasteel Hohensalzburg. De fontein die je ook te zien krijgt was ook in “The Sound of Music” te zien.

Salzburg paard en wagen

Er is genoeg te zien voor jong en oud. Meer dan genoeg eetgelegenheden voor elk wat wils van een hamburger tot een exclusief diner. Het is een mix van toeristische en zeer exclusieve winkels. Maar voor echt shoppen raden wij aan om naar de Designer Outlet Center te gaan. Dan kan je mooi een dagje Salzburg vullen. En heb je er nog geen genoeg van dan is een bezoekje aan Hangar 7 van RedBull ook zeker de moeite waard.

Hieronder nog vele foto’s vanuit de binnenstad van Salzburg.

Salzburg geboortehuis MozartSalzburg

Salzburg

Salzburg

Salzburg

Salzburg

Salzburg

Oostenrijkse Winkel grote banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×