Bibian Mentel overleden RIP

Bibian Mentel

Bibian Mentel overleden RIP

Wat een sporter en wat heeft ze veel betekent voor de gehandicaptensport maar zeker ook buiten de sport. Altijd lachen en positief zijn.

Het doet me ook denken aan gisteren (interview bij de NOS). Zie ik me daar nog een sprankelende vrouw zitten in een rolstoel. Met een lach en uitstraling die zo krachtig is… en dan te bedenken dat het iedere dag afgelopen kan zijn. Haar agenda stond nog vol voor het hele jaar en dan vandaag…. De dag die zou komen maar altijd gehoopt dat dit nog wel even kon duren.

Heel veel mensen kunnen een voorbeeld nemen aan deze sterke vrouw. Veel tegen slagen in het leven (mbt de gezondheid) maar altijd positief.

Een dikke 20 jaar geleden had Bibian uitzicht om naar de Olympische Spelen te gaan in Salt Lake City totdat een kwaadaardige tumor deze droom in elkaar liet klappen. Een onderbeen werd afgezet en dat was in principe einde carrière. Maar wat bleek ze knokte keihard terug in 2002 werd ze zelfs Nederlands kampioen bij de valide sporters….

Maar ze ging zich inzetten voor de sporters met een lichamelijke beperking. Heeft ook met haar lobby ervoor gezorgd dat parasnownoarden op de olympische kaart is gezet.

Later deed ze ook mee aan de Paraolympische Spelen. In 2014 en 2018 werd goud gewonnen en ze was de vlaggendraagster van Nederland.

Ook is er de Mentelity Foundation een stichting die de jeugd met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen. Deze stichting zal ongetwijfeld doorgaan met hele mooie projecten….

Wij wensen familie, vrienden en bekenden van deze topsporter en positivo heel veel kracht toe. RIP.

PS hieronder nog bewegende beelden die we zelf hebben opgenomen bij de opening van Piste nr 3 in Zoetermeer… Geopend door oa. Bibian Mentel.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...