Bike evenementen komende zomer in Saalbach

Saalbach bike

Saalbach bike 2019 © saalbach.com Hansi Heckmair

Bike evenementen komende zomer in Saalbach

Komende zomer staat het Skcircus weer bol van de activiteiten met de fiets als middelpunt.

De regio Saalbach Hinterglemm en Saalfelden Leogang bekend als het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, hebben een jarenlange en succesvolle samenwerking waar men één van de grootste en modernste skigebieden van Europa wist te creëren. Als fietsbestemming werd het langere tijd gezien als aparte bestemmingen. Echter heeft men hier ook de samenwerking gevonden en is inmiddels de grootste fiets- of bike regio van Oostenrijk.

Het resultaat is een regio met meer dan 80 km aan lines en trails verdeeld over 7 bergen en door 9 gondels te bereiken, dit alles met maar één liftpas. Net als de skipistes in de winter is het nieuwe fietsnetwerk verdeeld over twee Bundesländer namelijk Salzburgerland en Tirol.

Bike evenementen 2024

Ook in de zomer van 2024 worden een aantal grote bike evenementen georganiseerd in de regio. Hiermee versterkt de regio zich als Österreichs Grösste Bike-Region.

Grootste bike regio van Oostenrijk

Naast de evenementen kan men het gehele zomerseizoen genieten van meer dan 80 km aan lines en trails verdeeld over 7 bergen en door 9 gondels te bereiken, dit alles met maar één liftpas. Enkele hoogtepunten zijn:

  • THE CHALLENGE – Bike your limit: Ontdek de coolste fietsplekken van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn in één dag!
  • X-Line & Learn To Ride Park in Saalbach
  • Riders Playground, Vali´s Hölle & AlteSchmiede Trail in Leogang
  • Schweinestberg Trail & Easy Park Obingleitn in Fieberbrunn

Lees ook: Skicircus Oostenrijks grootste Bike Regio!  en Het Skicircus is een E-Bike walhalla

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×