Binnengrenzen Europa weer open?

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Binnengrenzen EU weer open? Als het aan de Europese Commissie ligt gaat dit stapsgewijs gebeuren.

“Naarmate de gezondheidssituatie geleidelijk verbetert, moet het evenwicht veranderen, in de richting van een onbeperkt vrij verkeer van personen” dit staat te lezen in een ontwerpmededeling. De Commissie zal woensdag de aanbeveling indienen.

Om het economisch herstel in de EU-landen te bevorderen is een gecoördineerde aanpak belangrijk voor het openen van binnengrenzen. Het proces langer uitstellen dan nodig zal niet alleen ernstige gevolgen hebben voor de werking van de interne markt. Maar ook voor het leven van miljoenen EU-burgers die de voordelen van vrij verkeer worden ontzegd. De buitengrenzen van de EU wordt aanbevolen de toegangsbeperkingen tot ten minste half juni te verlengen.

Onder voorwaarden

Zonder de nodige maatregelingen een te snelle en ongecoördineerd openen kan leiden tot een “plotselinge toename van infecties”, daarom is een zorgvuldig gekalibreerde aanpak belangrijk.
Eerst zullen de controles aanvankelijk worden versoepeld in regio’s waar de besmettingsgraad aan beide zijden van de grens vergelijkbare mate is verbeterd.

Andere voorwaarde is de veiligheidsmaatregelen zoals een veilige afstand handhaven, ook van groot belang is dat er voldoende tests beschikbaar zijn. Maar ook dat de autoriteiten over de grenzen heen meewerken aan het opsporen van contacten van zieke mensen.

Zowel touroperators als de landen van de bestemming wordt opgeroepen om veiligheidsconcepten te ontwikkelen.

We wachten het rustig af. Naar het schijnt zouden we meer horen as. woensdag vanuit “Europa”

Bron: ORF.at

Hintersteiner See FANtastisch Oostenrijk Herfst

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Golfclub Kitzbüheleralpen Westendorf

Mesnerwirt Westendorf Zomer

Mesnerwirt Westendorf Winter

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...