Bitterkoude zondag na sneeuwdump


Bitterkoude zondag na verse sneeuw

De winter is volop aanwezig in Oostenrijk. Na de sneeuwdump van gisteren, met in veel dalen een ontzettend dik pak verse sneeuw, schijnt juist vandaag de zon. Maar de noordoostenwind voert bitterkoude lucht aan.

Deze ochtend schijnt onder een vrij heldere hemel de zon op veel plaatsen uitbundig. Her en der komt nog wel wat restbewolking voor. Maar door het heldere weer is het ook een bitterkoude ochtend. De temperatuur ligt veelal tussen -6 en -15 graden. Dat zijn natuurlijk perfecte omstandigheden voor de sneeuwkanonnen (al zal dat geen noodzaak meer zijn na alle sneeuw). Ook de rest van de dag blijft het droog en zonnig, op 1500 meter blijft de temperatuur rond -10 steken.

Komende avond en nacht is het helder. Op hoogte stroomt wel minder koude lucht binnen, maar in de dalen kan het hard afkoelen. Minimumtemperaturen tussen -15 en -20 graden zijn absoluut geen uitzondering.

Morgenochtend is het in de dalen een koude bedoeling, maar de bewolking neemt snel toe. De middag verloopt bewolkt en niet meer zo heel koud, tot 2000 meter is het op alle hoogtes slechts enkele graden onder of rond het vriespunt.

Dinsdag trekt een zwak front van west naar oost over Oostenrijk. Af en toe valt wat lichte sneeuw waarbij de sneeuwvalgrens tussen de lagere dalen en 700 meter ligt. Op 1500 meter vriest het -4 graden.

Ook woensdagochtend kan een enkele sneeuwbui vallen, grote hoeveelheden worden niet verwacht. In de middag breekt de zon door bij nog altijd winterse temperaturen. Ook in de dalen komt het kwik maar amper boven nul.

Vanaf donderdag neemt de onzekerheid toe, hoe dan ook wordt het zachter. Maar hoe dit precies uitpakt is nog erg onzeker.

Jeroen Elferink

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×