Blauwe palen op de autobahn zijn geen flitsers

blauwe tolpaal

Straks gaan weer een hoop Nederlanders met de auto naar hun vakantieadres, heel veel zullen door Duitsland gaan. Dan is het schrikken als je op de autobahn opeens blauwe palen vindt, maar geen paniek de blauwe palen op de autobahn zijn geen flitsers.

De nieuwe blauwe palen zijn dus geen flitsers, maar waar worden ze dan voor gebruikt?

Tol in Duitsland

De blauwe palen staan er om de vrachtwagens die door de Duitsland rijden te controleren, niet op snelheid maar of men aan de tolplicht heeft voldaan. Volgens een woordvoerder van de Duitse ministerie van Verkeer is er voor dit model gekozen omdat het beter past in het straatbeeld. De blauwe kleur was bewust gekozen om niet te veel te lijken op de flitspalen in Duitsland.

Op de Duitse snelwegen zullen er 600 van deze palen geplaatst worden.

Op alle Duitse autosnelwegen en geselecteerde rijkswegen moeten vrachtwagens tol betalen. Dit geldt voor zowel vrachtwagens uit binnen- en buitenland vanaf 7,5 ton toegelaten totaalgewicht. Bussen en andere verkeersdeelnemers hoeven (nog) geen tol te betalen.

Bron: motoplus.nl

Ps ben je onderweg op de wegen in Duitsland. Maak eens een foto van deze nieuwe blauwe palen. Wie stuurt de eerste foto’s naar ons toe? (info@fantastischoostenrijk.nl)

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht