Blijft Ischgl dit seizoen dicht?

Ischgl 25 nov 2018

Ter illustratie

Blijft Ischgl dit seizoen dicht? Dit is een beslissing die het skioord deze week zal beantwoorden, de hoop op  opening is niet groot.

Normaal gesproken is het gebied tot ongeveer begin mei open met een groot concert als afsluiting, maar door de huidige situatie zit dat er dit jaar niet in. In andere gebieden speelt een andere vraag en dat is skigebieden openhouden voor de plaatselijke bevolking heeft weinig zin, gezien het zeer kleine percentage daggasten. De Bergbahnen Ischgl geven zich tot morgen (vrijdag 26 februari 2021) de tijd om een definitieve beslissing te nemen. Langere tijd waren zij optimistisch geweest over het open gooien van het gebied, maar niks wijst uit dat de maatregelen versoepeld zullen worden.

Bergbahnen CEO Günther Zangerl had al in november in een interview in de Kurier al voorspeld: “We zullen niet zo snel van de reiswaarschuwingen afkomen.”

Weinig hoop voor Pasen

Nu is de Britse en Zuid Afrikaanse versie dat ervoor zorgt dat Tirol aan strengere maatregelen wordt onderworpen, en ook een sprankje hoop door bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) werd de grond in gedrukt door aan te geven dat opening van de horeca in maart niet zal gebeuren. Dit geeft allemaal weinig hoop voor verdere opening tot pasen.

Toch houdt Andreas Steibl, directeur van de VVV in Ischgl hoop. Als de staat bekend maakt dat de horeca en hotels met Pasen weer open mogen, kan het seizoen tot eind mei worden verlengd. Hij vergelijkt de sneeuwomstandigheden boven de Idalp – de kern van het skigebied van Ischgl – met dat van een gletsjerskigebied. Bovendien is lenteskiën in opkomst. Hij hoopt daarmee nog wat overnachtingen en omzet te kunnen binnenslepen, vooral vanuit Duitsland. Zo niet, dan is de winter voor Ischgl als geheel verloren.

Overigens hebben Sölden en St. Anton am Arlberg al eerder de skigebieden gesloten. Overigens kwam er vandaag wel een bericht dat Sölden toch weer open gaat op vrijdag 5 maart 2021.

Lees ook onze liveblog.

Bron: kurier.at, tt.com

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...