Het blijft nog wel even warm met later föhn

Het blijft nog wel even warm met later föhn

Vandaag en morgen is er nog veel ruimte voor de zon, vanaf donderdag krijgt de zon het moeilijker. Voorlopig blijft het nog erg warm daarbij met hoge temperaturen voor februari.


Vanmorgen begint de dag net als gisteren met veel ruimte voor de zon. Enkel wat hoge sluierwolken zorgen voor een wat minder mooi weerbeeld. Tijdens de ochtend kan het nog fris zijn, maar de temperatuur loopt opnieuw snel op. Vanmiddag zien we maxima van 11 tot lokaal 20 graden. Daarbij ligt de vorstgrens soms tot 2800 meter hoogte. Normaal gesproken vriest het nu ook overdag tot ongeveer 800 meter hoogte. Later vanmiddag trekken enkele dikkere sluierwolken over, maar dat mag de pret niet drukken.

Vanavond en komende nacht blijft het helder. Afhankelijk van wind kan het of amper afkoelen (minima tussen 5-10 graden) of juist afkoelen tot net iets onder nul (als er geen wind staat).

Morgen begint opnieuw flink zonnig, de lucht is soms strak blauw. Maar in de loop van de dag komen meer sluierwolken voor. De zon blijft zichtbaar en het vrij goed doen, daarbij is het opnieuw uitgesproken zacht en warm voor februari.

Morgenavond zijn er eerst nog opklaringen, maar in de nacht raakt het overal bewolkt. Aan de grens met Duitsland valt soms regen.

Donderdag start bewolkt, daarbij is zelfs een drupje regen mogelijk. Maar al snel is het overal droog en in de middag breekt het wolkendek geregeld. Super zonnig wordt het niet, maar het weerbeeld is wel vriendelijk.

Vrijdag zorgt een föhn voor aanhoudend warm winterweer. De vorstgrens blijft tot in het hooggebergte en daarbij staat een relatief warme wind. Echter is het weerbeeld niet meer heel vriendelijk, er komen meer wolkenvelden voor. Daardoor heeft de zon het flink moeilijk gekregen. In de dalen stijgt het kwik naar 10 tot 16 graden, een temperatuur die normaal is voor eind april.

Zaterdag blijft de föhn aanhouden, waarbij de bewolking dikker wordt. In Karinthië of Oost-Tirol valt regen, elders blijft het droog. Met föhn wordt het lokaal 17 graden. Ook zondag weinig verandering, al volgt dan aan het eind van de dag overal regen. Tijdens de regen zakt de sneeuwvalgrens naar 1400 meter.

Na het weekend volgt een overgang naar minder warm en wisselvalliger weer, geregeld valt weer sneeuw tot 1000 meter. Maar zicht op echt winterweer met veel sneeuw tot in de dalen is er helaas niet.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×