Blog: Het leven van een skileraar in februari

Blog: Het leven van een skileraar in februari

Kaprun

Voorjaarsvakanties, verse sneeuw, ladingen gasten en handen tekort! Dat is de inzet voor de maand februari, eigenlijk de drukste maand van het hele winterseizoen. Met slechts 28 dagen en vakantie in alle omliggende landen, is dit de maand dat we er vol voor gaan. Maar daar tegenover staat dat langzaam…heel langzaam…het voorjaar in zicht begint te komen!

Waren het vorige week nog de Engelsen en Roemeenen, deze week bereiden we ons voor op een enorme stroom van Duitse en met name Nederlandse vakantiegangers. Met de start van de voorjaarsvakanties, pakken ook veel mensen hun skikleding in en gaan op pad. Hadden we in januari nog een week waarin we dachten: ?Waar is iedereen nou?? Komende week compenseert volledig voor deze rustpauze. Met de wisseldag, zaterdag, in zicht maakt iedereen zich op voor de grote stroom die gaat komen. Hotels zetten extra mensen in, restaurants en bars vragen om hulpkelners en ook in de skischolen zijn extra krachten geronseld. Alle hens aan dek, daar gaan we! ?

Kaprun Kitzsteinhorn

Het is normaal dat de grote van het team van een skischool minimaal verdubbeld tijdens weken als deze. Met name extra Nederlands sprekende instructeurs zijn zeer gewild en het is dan ook eenvoudig om voor 2-3 weken een baantje in de sneeuw te vinden. Natuurlijk moet je hiervoor wel in het bezit zijn van een skileraar licentie, maar voor velen is het DE gelegenheid om ?gratis? van de wintersport te genieten. Want tegenover een lesdag van 4 a 5 uur werk, staat een gratis liftpas, goedkope accommodatie, een gezellig team gelijk gestemden EN dan nog een zakcentje. Wanneer je niet compleet los gaat elke avond in de kroeg, kan je nog naar huis gaan met wat extra geld op je rekening. Maar je kan het natuurlijk ook lekker opmaken en genieten!

Voor de vaste leraren is de noodzaak tot feesten iets minder, maar dat neemt niet weg dat ook wij onze kans schoon zien om te genieten van de gezelligheid en eventueel een extra zakcentje te verdienen. Want naast lesgeven, werk ik deze maand ook 2 avonden in de week in het beste restaurant van Kaprun. In ongeveer 3 à 4 uur zorgen we er met ons team voor dat de gasten een geweldige maaltijd in authentiek Oostenrijkse stijl geserveerd krijgen. Flink aanpoten, maar super leuk om te doen! En daarnaast ga ik zelf ook genieten van een etentje op zijn Oostenrijk: een originele Oostenrijke ?Hüttenabend?! Een avond met Ripperl, Schweinshaxerl, Sauerkraut, Knödel en Käseknockerl, begeleid door Oostenrijks cabaret en muziek. Om het af te maken is de locatie halverwege de Maiskogel, met een geweldig uitzicht over Kaprun. Niks mooiers dan de avond af te sluiten met een Schnappseln op het terras, kijkend naar de lichtjes in het dal.

Kaprun

Maar het seizoen begint inmiddels bij iedereen zijn tol te eisen. Langzaam aan begint bij velen de moeheid door te dringen. De hele dag buiten in de kou is toch vermoeiender dan men denkt. En combineer dit met vrienden bezoeken, Duitse les geven, naar de sportschool gaan en af en toe uit voor een drankje, en het aantal uren in bed loopt langzaam maar zeker terug. Daarom begint bij mij langzaam aan de zin in het voorjaar te komen. In de ochtend hoor ik tegenwoordig al af en toe de vogels tsjilpen, een teken dat de seizoenen weer beginnen te veranderen. Het voorjaar betekend ook skiën in de zon, wandelingen in de groen wordende bergen en uitkijken naar de zomer. Want hoewel de winter hier in 1 woord GEWELDIG is, de zomer is een zeer waardige tegenstander. Was ik vroeger nog een echt wintermens, sinds ik in Oostenrijk woon vind ik de zomer eigenlijk minstens zo mooi als de winter.

Maar voorlopig zetten we ons nog een keertje schrap en gaan er vol voor. Vol er in en genieten van een bruisend skidorp midden in de Alpen. Mocht je interesse hebben in informatie over werken als ski instructeur, laat het me weten. Want je leeft maar 1 keer, toch?!?! ?

Liebe Gru?e,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabriela Andrei

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×