Bluetribe Helm en Goggle een Review

Bluetribe

We kregen een review binnen van een Bluetribe Helm en Goggle die we jullie niet willen onthouden.

Bluetribe streeft ernaar om samen met hun gebruikers de collectie naar het hoogste niveau te brengen. Hiermee kun je zorgeloos, én met de beste bescherming op, op wintersport. Bluetribe heeft een brede gebruikers groep en assortiment; van kinderen tot volwassenen, van skiërs tot snowboarders en freeriders.

Tegenwoordig is een goede skihelm onmisbaar tijdens de wintersport. Maar dat is niet altijd zo geweest. Tot 10 à 15 jaar geleden was het helemaal niet zo gebruikelijk als nu om goede beschermende middelen te dragen. De opmars van de skihelm is daarmee een feit geworden. Het dragen van een skihelm is nog niet verplicht maar wel een prettige bescherming. Gelukkig skiën de meeste wintersporters nu met een skihelm. Vallen tijdens de wintersport kan nu eenmaal gebeuren. Bij mij staat veiligheid voorop dus ik draag altijd mijn helm.

Een goede skihelm moet naar mijn idee aan drie criteria voldoen: veiligheid, goed draagcomfort en ook zeker niet onbelangrijk: een verkoelende werking. Mijn oude skihelm was al een paar jaar oud en aan vervanging toe. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Je wil er natuurlijk een beetje hip bijlopen. Het materiaal voelt stevig en duurzaam aan en zowel de bril als de helm zijn gemakkelijk verstelbaar. De vormgeving is mooi, het lijkt erop dat het materiaal duurzaam is.

De skihelm van Bluetribe heeft een ABS top en in-mold constructie. Aan de binnenkant van de skihelm zit schuim en aan de buitenkant van de skihelm zit een hardere laag. Ik heb een groot hoofd en was bang dat ik aardig “klem” zou zitten met mijn hoofd. Dit is na 2 dagen ook door het zachte schuim naar mijn hoofd gaan staan. Ook zorgt het schuim ervoor dat de klap die bij een val vrijkomt geabsorbeerd wordt. De harde schaal breekt de val en zorgt ervoor dat het schuim bij elkaar blijft. Door het lage gewicht is het de ideale skihelm voor recreatieve skiërs zoals ik. Een in-mold skihelm beschermt het hoofd voornamelijk tegen klappen die ontstaan bij een botsing of een val. Dus met de veiligheid van de skihelm van Bluetribe zit het volgens mij wel goed.

Bluetribe

Dan de pasvorm. Het draagcomfort van deze helm is zonder meer hoog te noemen. Door de makkelijk instelbare knop aan de achterkant van de helm wordt je hoofd als het ware omhelst en zorgt het voor een perfecte pasvorm (ook met mijn grote hoofd 😊) De helm zit, na twee dagen gedragen te hebben, hierdoor als gegoten en voelt door het materiaal prettig en comfortabel aan. Daarnaast wordt het draagcomfort van de helm vergroot door de actieve ventilatie die ervoor zorgt dat het hoofd koel blijft en je optimaal kunt genieten. De Bluetribe helm heeft een meervoudige poortsventilatie, hierdoor ben je verzekerd van de nodige verkoeling tijdens het skiën bij warm weer. Tijdens het skiën bij hogere temperaturen heb je hier veel voordeel van.

De skibrillen zijn mooi en modieus te combineren met de skihelmen van Bluetribe. De Ultra Orange Skibril is volgens Bluetribe hun beste skibril. De Ultra Orange is een robuuste en innovatieve ski- en snowboardbril voor alle skiërs en boarders, waarbij de oranje glazen het contrast versterkt. Deze hoogwaardige goggle heeft een groot en opvallend formaat, sluit perfect aan bij elke helm en biedt meer dan genoeg comfort.

De Bluetribe brillen zijn voorzien van een antislip grip aan de binnenkant van de hoofdband. De Ultra Orange skibril is een vrij grove bril met een brede band, die altijd goed op je helm blijft zitten. In ieder geval geen gestuntel om je bril in de juiste positie te krijgen. Maar juist die grovere bril in combinatie met het extra dikke schuim zorgt ervoor dat de bril als gegoten zit op je gezicht. En dankzij het super flexibele frame kan hij tegen een stootje.

Naast de kwaliteit van het goede zicht is het gebruiksgemak in verschillende weersomstandigheden echt super. Deze bril heeft namelijk twee lenzen, die heel gemakkelijk te verwisselen zijn door een magnetisch lenssysteem. De magneten zorgen ervoor dat de lens op de juiste plek komt te zitten en deze altijd goed zit.

De kwaliteit van de lenzen is erg hoog. Bluetribe gebruikt de nieuwste technologie die het beste zicht geven op en rond de piste. Dankzij de lens coating hebben Bluetribe skibrillen een fantastische look. Bluetribe geeft aan dat de lens hierdoor krasbestendig is. Dit is natuurlijk niet helemaal waar. De bril blijft een gebruiksvoorwerp en een kras op de lens is nooit helemaal te vermijden. Het voordeel is natuurlijk wel dat je voor de ultra serie gemakkelijk een extra losse lens kunt aanschaffen.

Bluetribe Helm en Sonycam

Instagram Banner

Turner Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht