Bode Miller beëindigd Skicarriere

Bode Miller

De Alpine Ski carriere van Bode Miller is voorbij. Vorige week gaf hij een interview in het programma “In Dept with Graham Bensinger” Hier kwam tot uiting dat hij deze professionele sport vaarwel heeft gezegd.

Bode deelt mee dat hij niet meer zal verschijnen in een wereldbeker, hij is er klaar mee en heeft ook geen doel meer om nog mee te doen in deze competitie.

Bode was ook erg kritisch naar zichzelf toe. Dat hij vele fouten heeft gemaakt en geeft toe dat hij zichzelf vaak in de weg stond voor zijn eigen succes. Mentaal was hij in het verleden veel zwakker dan nu. Hij vindt dat hij zich op dit moment veel beter kan voorbereiden voor een Afdaling of Super-G. Bij de slalom is dat echt anders daar zou hij sowieso geen grote rol spelen. Maar dat alles gaat niet meer gebeuren.

De afgelopen 2 jaar was Bode helemaal niet op de pistes te vinden van de wereldbeker. Zijn laatste race was in Beavercreek tijdens  het WK van 2015. Na deze kampioenschappen wilde hij het contract verbreken met de firma HEAD. Dat verliep even anders omdat HEAD Bode aan het contract hield. Miller wilde op het merk Bomber starten maar dat is niet gelukt vanwege de strijd met HEAD.

Maar het is op 40 jarige leeftijd wellicht wel het juiste moment om te stoppen. Bode heeft een mooie carrière gehad met maar liefst 33 wereldbekeroverwinningen. Ook was Bode Wereldbeker winnaar van het seizoen 2005 en 2008. Een gouden olympische plak heeft hij in 2010 gehaald bij de combinatie en was ook nog eens 4 keer Wereldkampioen.

Hieronder nog 2 video’s. De eerste is legendarisch. Bijna vallen op de afdaling één ski klapt uit en dan vervolgens de hele afdaling op 1 ski naar beneden. Kwaliteit van de beelden zijn iets minder maar het gaat om de skills. Wij doen dat zeker niet na.

De 2e video is het interview waarin hij aankondigt te stoppen.

Summit Travel

(Visited 113 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.