Boete voor roekeloos skigedrag

Flachau 3 december 2023

Hoe mooi de pistes ook zijn, denk aan anderen en hou je aan de regels. Foto ter illustratie.

Boete voor roekeloos skigedrag

Het klinkt vreemd maar ook op de pistes kun je een bekeuring krijgen. Hou je daarom aan de regels.

Dit geval betrof het twee Belgen die in de Italiaanse Dolomieten door de Ski-Carabinieri werden beboet vanwege hun “overdreven snelheid” tijdens het afdalen van een drukke skipiste.

Volgens agenten van de Ski-Carabinieri brachten de twee anderen in gevaar door hun roekeloos gedrag. Naast de twee Belgen werden er meer boetes uitgedeeld. “We willen voor iedereen de veiligheid op de piste garanderen”, aldus de ski-Carabinieri die toezicht houdt op de skigebieden Val di Sole, Passo Tonale en het Presena-gletsjergebied. “Daarom voeren we constant controles uit.”

1.800 Euro aan boetes

In de eerste weken van het nieuwe skiseizoen zijn volgens de politie al 13 boetes uitgeschreven voor een totaalbedrag van ongeveer 1.800 euro. Onder deze boetes waren vier skileraren uit Polen die hun beroep zonder de benodigde vergunningen uitoefenden. Twee andere Polen kregen elk 333,33 euro boete en moesten hun skipassen inleveren omdat zij stomdronken een piste af kwamen en andere skiërs in gevaar brachten.

Als je nog een video wil zien van iemand die als een totaal gestoorde van de piste afkwam dan zouden ze die een ontzegging van een paar jaar moeten geven. Bekijk het hieronder….

Lees hier de piste regels.

Bron: HLN.be

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×