Boogschieten in Waidring voor kinderen

Boogschieten Bogenparcours

Boogschieten in Waidring voor kinderen

Wij kregen dit keer een inzonden stuk van Vincent Nicolaï. Vincent is in en recent verleden met de kinderen geweest in Waidring om daar te gaan boogschieten.

Op steeds meer plaatsen in Tirol is het mogelijk om het boogschieten te beoefenen.

Als je dit zoals wij voor de eerste keer, en met kinderen,  wil gaan doen is het aan te raden een locatie uit te zoeken waar materiaal gehuurd kan worden en enige instructie gegeven wordt. Na enig speurwerk en advies kwamen wij uit bij Bogenparcours.co  in Waidring (15 min rijden vanaf St Johann) .

Let op: Wanneer je daar materiaal wil huren en een korte instructie wil dan is vooraf reserveren absoluut noodzakelijk! Als je zelf materiaal hebt en alleen een van de vier parcours wil lopen dan kan je er altijd terecht. Bij het informatiebord pak je dan een kaartje van het gekozen parcours en doet hiervoor €5,00 per persoon in een potje.

De afslag vanuit het centrum van Waidring naar het boogschieten staat goed aangegeven en via een schitterende weg ben je al snel bij Gasthof Oberweißbach. Hier kan je op het mooie terras terecht voor een lekkere lunch en kunnen de kinderen spelen in een uitdagende speeltuin met kabelbaan, glijbaan en trampoline.  

Naast het Gasthof staat de materiaalwagen van de mannen van BOW. Hier krijg je de spullen uitgereikt (handboog, bescherming voor vingers, pijlenkoker en per persoon drie pijlen) en indien gewenst een korte instructie over hoe te schieten. Daarna kan je op pad. Omdat het voor ons allemaal de eerste keer was hebben we gekozen voor de relatief makkelijke Panorama runde:

Boogschieten Waidring

Op deze route staan 14 verschillende doelen (3D dieren) die geraakt moeten worden. Als beginners is het aan te raden deze te raken vanaf de witte bordjes, wanneer je al wat meer geoefend bent kan je besluiten van verderaf te schieten (volgorde van ver naar dichtbij: rood, blauw, geel, wit). Iedereen heeft drie pijlen maar is je doel al bij je eerste pijl geraakt dan is de volgende deelnemer aan de beurt. Bij de start zijn scorekaarten verkrijgbaar waarop de score per doel kan worden ingevuld. Na het 8e doel staat er een picknicktafel met daarnaast een ingegraven emmer met koude drankjes. Wil je een drankje dan kan je dit pakken en moet je een klein bedrag in het kassabakje doen. Fantastisch toch!

Wij waren met 4 volwassenen en 4 kinderen (de jongste was 10) en hebben het hele parcours in ongeveer twee uur gelopen. Eigenlijk denk ik dat je bij deze groepsgrote beter in twee groepen van vier kan lopen, dat is voor de doorstroming net wat leuker en iedereen hoeft minder lang te wachten. Door de indeling van het parcours hoef je niet bang te zijn dat je geraakt wordt door een groep voor of achter je. Al moet je natuurlijk altijd voorzichtig blijven.

Na afloop van deze leuke eerste kennismaking met het boogschieten genoten van een heerlijk koud drankje op het terras en afgesproken dat dit zeker niet de laatste keer was dat wij deze leuke sport beoefend hebben.

Vincent bedankt voor je bijdrage.

Foto’s : Bogenparcours.co 

Boogschieten BogenparcoursBoogschieten Bogenparcours

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...