Boosterprik halen in Oostenrijk?

boosterprik Sölden 7 november 2021 @Ron Vlierberghe

Sölden 7 november 2021 foto via Facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk @Ron Vlierberghe

Boosterprik halen in Oostenrijk? Kan je in Oostenrijk de boosterprik halen als je Janssen heb gehad en dan alsnog op wintersport, dat is de vraag!

Bij menig wintersporter was het een grote schok vanaf 3 januari moeten mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin een extra prik krijgen om alsnog als  volledig gevaccineerd te worden gezien in Oostenrijk. En dit valt precies in de tweede week van de kerstvakantie. De reden is dat Oostenrijk de geldigheidsduur van de vaccins heeft verkort, maar niet alleen voor Janssen. Vanaf 6 december gaat de geldigheid van een QR-code als je gevaccineerd bent met Pfizer, Moderna of AstraZeneca in Oostenrijk van 360 naar 270 dagen. Ook voor degenen die als eerste een vaccinatie hebben gehad moeten een boosterprik halen. Bv Op 1 april heb je de 2e prik gehad in Nederland omdat je bijvoorbeel in de Zorg werkt dan is deze niet meer geldig vanaf 1 januari 2022!

Boosterprik

De veelgestelde vraag is natuurlijk kom ik voor 3 januari in aanmerking voor een boosterprik, dat wordt moeilijk aangezien Nederland zich aan een planning houdt. Vanaf december zullen eerst de 80-plussers een uitnodiging krijgen. Mensen jonger dan 60 jaar komen pas aan de beurt als de ouderen geweest zijn. Volgens planning komen de 60 jarigen pas in januari aan de beurt maar dit wordt waarschijnlijk vervroegd.

Prikken in Oostenrijk

Er is een mogelijkheid om een prik te halen in Oostenrijk. Vanaf 2 november wordt deze prik al in Oostenrijk aangeboden voor iedereen vanaf 12 jaar. Volgens het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid is het zeker mogelijk dat Nederlanders een booster met Pfizer of Moderna kunne halen. „Ook niet-Oostenrijkers kunnen een booster krijgen”, aldus een woordvoerder. „Wel is het daarvoor nodig dat je na vaccinatie contact opneemt met je thuisland zodat de prik goed gedocumenteerd wordt.” Pas als dat gebeurd is, word je als volledig gevaccineerd geregistreerd.

De woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie voegde er ook aan toe dat na de registratie van de boosterprik deze direct geldig is. Een prik kun je bijvoorbeeld halen in speciale prikbussen of in de prikhallen en is gratis.

Het is spannend de komende tijd, wel zeker is dat Oostenrijk er alles aan wil doen om een “normaal” winterseizoen mogelijk te maken.

UPDATE 16 november 2021: Inmiddels is er nieuws over deze Boosterprik. Lees hier het laatste nieuws en of je de prik kan gebruiken. We vertellen nu alvast dat deze prik NIET voor TOERISTEN is.

Lees ook onze liveblog.

Bron: Telegraaf

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

St Johann in Tirol Banner Winter 1000x600

In2sportbrands Winter banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht